BABACSINTA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 banán
  • 1 egész tojás
  • 1,5 dl zabtej
  • 4 púp. ek. finom liszt
  • pici olaj
  • Elkészítés: A címet elnézve talán gondolhatjátok magatokban, hogy elírtam az édesség nevét, talán ez palacsinta akar lenni, s nem babacsinta. Nem történt elírás, nem téves a megnevezés, ez nem palacsinta nevű édesség, hanem babacsinta néven lelhető fel. Habár valójában tényleg egy palacsinta, egy mini palacsinta, amit főként a kisbabáknak szoktak készíteni. S már olyan 8-12 hónapos kor tájékán adható a pici babáknak.
    Ez a palacsinta banánnal készül, nem kell hozzá cukor, hiszen a picurka babáknak ezt helyettesíti a banán, mivel az is édes. 
    S amikor már először adunk a piciknek ilyen mini palacsintát, nincs megszabva, hogy ez meddig, hány éves korig adható. Tehát nemcsak egy éves kicsikéknek készíthetjük, hanem akár 2-3-4 éveseknek is.
    Ezt a lányom és a kis menyem készítette oly sok alkalommal a kis gyermekeiknek, így én magam is elkértem a receptet és azóta többször sütöttem nekik, pedig már ők sem kisbabák. 
    Szerintem, akár felnőttek is elkészíthetik maguknak, mert finom kis mini palacsinta lesz a végeredmény.
    Kicsik és nagyok egyaránt fogyaszthatják.
    Először a banánról húzzuk le a héját és kisebb darabokra vágva, botmixerrel  pépesítsük vagy ennek hiányában egy villával törjük össze.
    De a botmixer azért jobb, mert egyáltalán nem marad darabos a banán.
    Azután adjunk hozzá  egy egész tojást és keverjük ki egy robotgéppel, majd a lisztet és a zabtejet is tegyük bele. A tejet inkább fokozatosan hozzáadva, keverjük simára a palacsinta alapot.
    Ha nincs otthon zabtej, vízzel is helyettesíthetjük ezt a hozzávalót.
    Természetesen piciknél felforralt és lehűtött vizet használjunk, ha ezzel helyettesítjük a zab tejet.
    De nagyobb gyerekeknél vagy felnőtteknél tehéntejet is használhatunk zabtej helyett.
    Ha kikevertük a palacsinta tésztát, akkor egy palacsinta sütőt melegítsünk fel, tegyünk bele egy picike olajat és azzal is pár pillanatig még melegítsük tovább.
    Azután tegyünk 4 kis halmot, azaz 4 db evőkanálnyi mennyiséget a palacsinta sütőbe ide-oda.
    Fedjük le egy fedővel és lassú tűzön süssük kb. fél percig. De 20-25 másodpercnél mindenképp nézzünk rá. 
    Mert ez a fél perc csak hozzávetőlegesen fél perc, valamivel előbb is megsülhet a palacsinta alja.
    Majd emeljük le a fedőt és amint azt látjuk, hogy szépen megszilárdult a teteje a palacsintáknak, s kis hólyagocskákat is láthatunk a mini palacsinták felületén, ekkor már jó lesz a palacsintáknak az alsó oldala.
    Egy műanyag vagy falapáttal fordítsuk meg a palacsintákat és ezeket az oldalukat is süssük meg ugyanígy, de itt már nem fedtem le a tetejét fedővel a sütés során.
    Ha szép piroskásra sültek a babacsinták, akkor a következő adagot is megsüthetjük.
    Ilyenkor újabb pár csepp olajat tegyünk a palacsinta sütőre, de úgy is jó az olajozás, ha csak egy olajos ecsettel átkenjük a palacsinta sütőt.
    Ebből a mennyiségből nem lesz túlontúl sok, de egy-két evésre elegendő a gyerekeknek.
    Ha felnőttek is falatoznak belőle, érdemes a hozzávalókat megduplázni, hogy több palacsintát kapjunk.
     Az én kis unokáimnak ez az egyik kedvencük édességük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!