KRÁTER SÜTI-TEJFÖL NÉLKÜL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
Tészta: 5 tojás 25 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 dl tej 1 dl olaj 25 dkg liszt 1 sütőpor 2 ek. kakaópor pudinghoz: 2 cs. vaníliás pudingpor 8 ek. cukor 9 dl tej
Elkészítés: Első lépésként elkészítjük a pudingot, mivel annak majd ki kell hűlnie.
A pudingport keverjük csomómentesre a cukorral és egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a többi tejet is és főzzük meg a pudingot. S hűtsük ki.
Miután kihűlt a puding, elkészíthetjük a tésztát.
A tojássárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. Végül az 5 tojásfehérjét verjük kemény habbá és keverjük bele az előző masszába. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a tésztát és a kihűlt pudingot kanállal " szaggassuk " bele a tésztába.
Előmelegített sütőben süssük tűpróbáig.
Ha kihűlt a sütemény- vagy legalább langyosra hűlt-akkor szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve vagy akár anélkül is kínálva nagyon finom sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A pudingport keverjük csomómentesre a cukorral és egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a többi tejet is és főzzük meg a pudingot. S hűtsük ki.
Miután kihűlt a puding, elkészíthetjük a tésztát.
A tojássárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. Végül az 5 tojásfehérjét verjük kemény habbá és keverjük bele az előző masszába. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a tésztát és a kihűlt pudingot kanállal " szaggassuk " bele a tésztába.
Előmelegített sütőben süssük tűpróbáig.
Ha kihűlt a sütemény- vagy legalább langyosra hűlt-akkor szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve vagy akár anélkül is kínálva nagyon finom sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!