KRÁTER SÜTI-TEJFÖL NÉLKÜL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
Tészta: 5 tojás 25 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 dl tej 1 dl olaj 25 dkg liszt 1 sütőpor 2 ek. kakaópor pudinghoz: 2 cs. vaníliás pudingpor 8 ek. cukor 9 dl tej
Elkészítés: A kráter sütit leginkább tejfölösen szokták megsütni, ahogyan én magam is, de most ezt én kihagytam. Csak simán, pudingosan készítettem el. A puding most vanília ízű volt, de lehet hozzá másféle pudingport is használni, akár puncsosat, epreset stb.


![]()
Ha kihűlt a sütemény - vagy legalább langyosra hűlt - akkor szépen szeletelhető.

Első lépésként elkészítjük a pudingot, mivel annak majd ki kell hűlnie.
A pudingport keverjük csomómentesre a cukorral és egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a többi tejet is és főzzük fel sűrűre a pudingot. S hűtsük ki legalább langy melegre.
Miután kihűlt a puding, összeállíthatjuk hozzá a tésztát.
A megmosott és szárazra törölt tojásokat válasszuk ketté és a tojássárgáját keverjük ki habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
A pudingport keverjük csomómentesre a cukorral és egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a többi tejet is és főzzük fel sűrűre a pudingot. S hűtsük ki legalább langy melegre.
Miután kihűlt a puding, összeállíthatjuk hozzá a tésztát.
A megmosott és szárazra törölt tojásokat válasszuk ketté és a tojássárgáját keverjük ki habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
Majd adjuk hozzá a tejet, az olajat és azzal is habosítsuk tovább.
Végül a lisztet, a sütőport és a kakaót keverjük össze és dolgozzuk el a tojásos alapban.
Legvégül az 5 tojásfehérjét verjük kemény fel kemény habbá és már csak egy fakanállal forgassuk bele az előző masszába.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a tésztát, s egyengessük el.
A kihűlt pudingot kanállal ide-oda " szaggassuk " bele a tésztába.

180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük tűpróbáig.
A sütési idő kb. 30 perc, de sütőtől függőn néhány perc eltérés lehetséges, így tűpróbát végezzünk.
A tűpróba során a kést jobb ha csak a tésztába szúrjuk és ne oda, ahol puding van, mert akkor az megtéveszthet bennünket.
Ha a tészta már nem tapad a késre, akkor jó lesz a sütemény.
Amint készen van a sütemény, hagyjuk kihűlni.

Porcukorral meghintve vagy akár anélkül is kínálva, tejföl nélkül sütve, így is nagyon finom sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!