KRÁTER SÜTI-TEJFÖL NÉLKÜL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
  • pudinghoz: 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 8 ek. cukor
  • 9 dl tej
  • Elkészítés: A kráter sütit leginkább tejfölösen szokták megsütni, de most ezt én kihagytam. csak simán, pudingosan készítettem el.
    Első lépésként elkészítjük a pudingot, mivel annak majd ki kell hűlnie.
    A pudingport keverjük csomómentesre a cukorral és egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a többi tejet is és főzzük fel sűrűre a pudingot. S hűtsük ki.
    Miután kihűlt a puding, összeállíthatjuk hozzá a tésztát.
    A megmosott és szárazra törölt tojásokat válasszuk ketté és a tojássárgáját keverjük ki habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
    Majd adjuk hozzá a tejet, az olajat és azzal is habosítsuk tovább.
    Végül a lisztet, a sütőport és a kakaót keverjük össze és dolgozzuk el a tojásos alapban. 
    Legvégül az 5 tojásfehérjét verjük kemény fel kemény habbá és már csak egy fakanállal forgassuk bele az előző masszába. 
    Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a tésztát, egyengessük el és a kihűlt pudingot kanállal " szaggassuk " bele a tésztába.
    180 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig.
    A sütési idő kb. 30 perc, de sütőtől függőn néhány perc eltérés lehetséges, így tűpróbát végezzünk.
    Ha kihűlt a sütemény - vagy legalább langyosra hűlt - akkor szépen szeletelhető. 
    Porcukorral meghintve vagy akár anélkül is kínálva nagyon finom sütemény.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!