FŰSZERES SÜLT HÚS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 szelet sertéshús ( comb, karaj )
  • Sertés fűszerkeverék
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • zsiradék a hús sütéséhez
  • Elkészítés: Ezt a fűszeres sült húst akkor készítettem második hús kínálatként, amikor a hagymás rostélyost is. A fűszeres sült hús  küllemében nagyon hasonlít a hagymás rostélyos sült hússzeletéhez. De ott Flekken gyors pácot használunk, míg ennél a húsnál csak meghintjük a Sertés fűszerrel a hús szeleteket. Mindkét sült húsnál viszont elmondható, hogy nagyon ízletes lesz a fűszerkeveréknek köszönhetően a készre sült husi.

    A sertés húst mossuk meg és azután  szeleteljük fel. 
    A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, s ételízesítőzzük meg.
    Majd a fűszerkeverékkel hintsük meg a hús mindkét oldalát. 
    Hagyjuk állni a húsokat 10 percig.
    Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés zsiradékot, ami lehet olaj is és akár zsír is.
    Majd a húst többször megfordítva süssük szép arany barnára.
    Arra figyeljünk, hogy ne süssük túl, mert abban az esetben kiszárad a hús és kemény lesz.
    Miután kisült pár szelet hús, szedjük ki egy papírtörlővel ellátott tányérra, hogy a zsiradék lecsepeghessen róluk.
    Majd süssük ki a többi hús szeletet is.
    Rendezzük tányérra, mellé rakjunk köretet és savanyúságot, esetleg salátát.
    De bármilyen körettel, savanyúsággal tálalva, ínycsiklandozó fogás.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!