FŰSZERES SÜLT HÚS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
6-8 szelet sertéshús ( comb, karaj ) Sertés fűszerkeverék só őrölt fekete bors ételízesítő zsiradék a hús sütéséhez
Elkészítés: Ezt a fűszeres sült húst akkor készítettem második hús kínálatként, amikor a hagymás rostélyost is. A fűszeres sült hús küllemében nagyon hasonlít a hagymás rostélyos sült hússzeletéhez. De ott Flekken gyors pácot használunk, míg ennél a húsnál csak meghintjük a Sertés fűszerrel a hús szeleteket. Mindkét sült húsnál viszont elmondható, hogy nagyon ízletes lesz a fűszerkeveréknek köszönhetően a készre sült husi.
A sertés húst mossuk meg és azután szeleteljük fel.
A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, s ételízesítőzzük meg.
Majd a fűszerkeverékkel hintsük meg a hús mindkét oldalát.
Hagyjuk állni a húsokat 10 percig.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés zsiradékot, ami lehet olaj is és akár zsír is.
Majd a húst többször megfordítva süssük szép arany barnára.
Arra figyeljünk, hogy ne süssük túl, mert abban az esetben kiszárad a hús és kemény lesz.
Miután kisült pár szelet hús, szedjük ki egy papírtörlővel ellátott tányérra, hogy a zsiradék lecsepeghessen róluk.
Majd süssük ki a többi hús szeletet is.
Rendezzük tányérra, mellé rakjunk köretet és savanyúságot, esetleg salátát.
De bármilyen körettel, savanyúsággal tálalva, ínycsiklandozó fogás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!