MAJORÁNNÁS TEJFÖLÖS - TOJÁSOS KARAJ
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
6-8 szelet sertés karaj só őrölt fekete bors majoránna kevés petrezselyemzöld 6 tojás 1 nagy doboz tejföl zsiradék a sütéshez
Elkészítés:
Ezt a húsételt nagyon szeretem készíteni, mert kiadós is, akár ünnepi is és ízletes is.
Ehhez a hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és majoránnázzuk meg.
Egy serpenyőben forrósítsunk meg egy kevés sertés zsírt - aki olajat használ, abban az esetben olajat - és a húsokat mindkét oldalról, többször megfordítva, süssük készre.
Miután megsültek a szeletek, egy gáztepsit vékonyan kenjünk ki zsiradékkal.
Fektessük bele a husikat. A tojásokat üssük fel egy tálban, villával kissé verjük fel, kicsit sózzuk meg és adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet és a tejfölt.
Az egészet egy kézi habverővel keverjük simára. Öntsük a tojásos keveréket a hús tetejére és simítsuk szépen el. Aki szereti, kevés reszelt sajttal is meghintheti, de ez el is maradhat.
Előmelegített sütőben süssük addig, míg a tojásos-tejfölös öntet megszilárdul. Ez a sütési idő 20-30 perc.
Természetesen kevesebb húsból és más fajta húsból, pl. csirke - is elkészíthetjük. Ilyenkor persze kisebb tepsit használjunk és a tojások darabszáma is csökkenjen, a tejföl mennyisége viszont akár maradhat is, csak finomabbá teszi a kész ételt.
Bármilyen körettel és salátával vagy savanyúsággal tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ezt a húsételt nagyon szeretem készíteni, mert kiadós is, akár ünnepi is és ízletes is.
Ehhez a hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és majoránnázzuk meg.
Egy serpenyőben forrósítsunk meg egy kevés sertés zsírt - aki olajat használ, abban az esetben olajat - és a húsokat mindkét oldalról, többször megfordítva, süssük készre.
Miután megsültek a szeletek, egy gáztepsit vékonyan kenjünk ki zsiradékkal.
Fektessük bele a husikat. A tojásokat üssük fel egy tálban, villával kissé verjük fel, kicsit sózzuk meg és adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet és a tejfölt.
Az egészet egy kézi habverővel keverjük simára. Öntsük a tojásos keveréket a hús tetejére és simítsuk szépen el. Aki szereti, kevés reszelt sajttal is meghintheti, de ez el is maradhat.
Előmelegített sütőben süssük addig, míg a tojásos-tejfölös öntet megszilárdul. Ez a sütési idő 20-30 perc.
Természetesen kevesebb húsból és más fajta húsból, pl. csirke - is elkészíthetjük. Ilyenkor persze kisebb tepsit használjunk és a tojások darabszáma is csökkenjen, a tejföl mennyisége viszont akár maradhat is, csak finomabbá teszi a kész ételt.
Bármilyen körettel és salátával vagy savanyúsággal tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!