MAJORÁNNÁS TEJFÖLÖS - TOJÁSOS CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
6-8 szelet csirkemell só őrölt fekete bors majoránna kevés petrezselyemzöld 6 tojás 1 nagy doboz tejföl zsiradék a sütéshez
Elkészítés: Ezt a húsételt nagyon szeretem készíteni, mert kiadós is, akár ünnepi is és nagyon ízletes is. Az előkészületek után túl sok időt nem vesz igénybe a megsütésük. S miután készre sültek a húsok, a kikevert tejfölös masszával már mehet is a sütőbe.
Ehhez a hússzeleteket miután megmostuk és levágtuk róla a nem oda illő darabokat, részeket, kicsit klopfoljuk ki.

Természetesen kevesebb húsból és mint írtam is a recept elején, más fajta húsból, pl. sertés - is elkészíthetjük ezt a főételt.


Bármilyen körettel és salátával vagy savanyúsággal tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ehhez a hússzeleteket miután megmostuk és levágtuk róla a nem oda illő darabokat, részeket, kicsit klopfoljuk ki.
Majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és majoránnázzuk meg.
Egy serpenyőben forrósítsunk meg egy kevés sertés zsírt - aki olajat használ, abban az esetben olajat - és a húsokat mindkét oldalról, többször megfordítva, süssük készre.
Miután megsültek a szeletek, egy normál méretű vagy egy gáztepsit vékonyan kenjünk ki zsiradékkal.
Fektessük bele a husikat.
Egy serpenyőben forrósítsunk meg egy kevés sertés zsírt - aki olajat használ, abban az esetben olajat - és a húsokat mindkét oldalról, többször megfordítva, süssük készre.
Miután megsültek a szeletek, egy normál méretű vagy egy gáztepsit vékonyan kenjünk ki zsiradékkal.
Fektessük bele a husikat.
A tojásokat üssük fel egy tálba és villával kissé verjük fel.
Sózzuk meg és adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet és a tejfölt.
Az egészet egy kézi habverővel keverjük simára.
Az egészet egy kézi habverővel keverjük simára.
Ha kimarad véletlenül a petrezselyem zöld, mert nem nincs otthon, az sem gond, úgyis ízletes lesz a húsos étel.
Öntsük a tojásos keveréket a hús tetejére és simítsuk szépen el.
Aki szereti, kevés reszelt sajttal is meghintheti, de ez el is maradhat.
200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg a tojásos-tejfölös öntet megszilárdul. Ez a sütési idő 20-30 perc.
200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg a tojásos-tejfölös öntet megszilárdul. Ez a sütési idő 20-30 perc.
Ez a hús étel egyébként úgyis elkészíthető, hogy a sózott és befűszerezett csirkemellet egy kiolajozott tepsibe szépen belefektetjük.

Egy fél deci vizet öntünk alájuk, alufóliával lefedjük a tepsit és ugyanúgy 200 fokon megsütjük.
Tehát nem serpenyőben, hanem a tepsiben sül meg készre a hús.
Ennek az ideje akkor kb. 35-40 perc.
Amint megsültek a hús szeletek, akkor levesszük a tepsiről a fóliát és mehet rá a tojásos-tejfölös öntet.
Tehát választhatjuk a serpenyőben való sütést is, ami gyorsabb, de választhatjuk a tepsiben való sütést is.
Amikor megsült a husink, várjunk vele, amíg kicsit hűl.
Majd azután a tepsiben szeleteljük fel

Természetesen kevesebb húsból és mint írtam is a recept elején, más fajta húsból, pl. sertés - is elkészíthetjük ezt a főételt.
Abban az esetben valóban érdemes gáztepsit használni, mert a sertést nagyobb szeletekre lehet kiklopfolni.

Ott ugyanúgy járunk el, mint a csirkehúsnál.

Ha kisebb mennyiséget készítünk, akkor persze kisebb tepsit használjunk és a tojások darabszáma is csökkenjen.
Viszont a tejföl mennyisége abban az esetben akár maradhat is, csak finomabbá teszi a kész ételt.

Bármilyen körettel és salátával vagy savanyúsággal tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!