BÁRÁNYSÜLT KRUMPLI ÉS HAGYMAÁGYON
ÜNNEPI | HÚSVÉT
HOZZÁVALÓK
1-2 csontos báránylapocka ( első comb ) 8-10 kisebb hagyma 1/2 kg apró burgonya 5-6 gerezd fokhagyma 1,5 dl vörösbor 1 ek. zsír Fűszerek: só őrölt bors oregánó majoránna
Elkészítés: Én a saját tapasztalatomból tudom, hogy ha nem mindennapi ételről van szó, igazán nem is gondolunk arra, hogy esetleg néha-néha beiktassunk ilyen ételeket az étlapunkba. De rájöttem, hogy ritkán ugyan, de érdemes kipróbálni az újdonságokat is és a család elé tenni ebédre vagy vacsorára, s ezzel nemcsak nekik, de saját magunknak is örömet szerzünk vele. Így tettem ezzel a báránysülttel is.
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk a zsiradéktól, faggyútól, megmossuk és befűszerezzük a megadott fűszerekkel. A burgonyát, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk és mindent egészben hagyunk. A húst a zsíron mindkét oldalán serpenyőben hirtelen átpirítjuk, 1-2 perc alatt megkapatjuk. Kivesszük a serpenyőből és ezt a zsiradékot beleöntjük a tepsibe- ha kell, még picit adhatunk mellé- középre helyezzük a húst és mellé körbe rakjuk a krumplit, a hagymát és fokhagymát. Alá öntjük a bort, betakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 1-1,5 órát sütjük. Levesszük a fóliát, alá öntünk 1-1,5 dl vizet, ami összekeveredik a sült zsiradékkal, ezzel kanál segítségével meglocsoljuk a húst és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük még tovább, kb. 35-40 perc, míg a husi át nem pirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk a zsiradéktól, faggyútól, megmossuk és befűszerezzük a megadott fűszerekkel. A burgonyát, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk és mindent egészben hagyunk. A húst a zsíron mindkét oldalán serpenyőben hirtelen átpirítjuk, 1-2 perc alatt megkapatjuk. Kivesszük a serpenyőből és ezt a zsiradékot beleöntjük a tepsibe- ha kell, még picit adhatunk mellé- középre helyezzük a húst és mellé körbe rakjuk a krumplit, a hagymát és fokhagymát. Alá öntjük a bort, betakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 1-1,5 órát sütjük. Levesszük a fóliát, alá öntünk 1-1,5 dl vizet, ami összekeveredik a sült zsiradékkal, ezzel kanál segítségével meglocsoljuk a húst és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük még tovább, kb. 35-40 perc, míg a husi át nem pirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!