KOLBÁSSZAL-SAJTTAL TÖLTÖTT KIFLIK LEVELES TÉSZTÁBÓ
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. leveles tészta
  • 10-15 dkg füstölt száraz kolbász
  • 10-15 dkg trapista sajt
  • 1 tojás
  • sütőpapír
  • Elkészítés: Nagyon szeretem az egyszerű és mégis fincsi ízvilágú édességeket és sós falatkákat. Ez a kolbászos kis kifli éppen ilyen. Pillanatok alatt összeállítható, akár ebéd utánra, akár csak egy délutáni kávé mellé vagy egy vendégvárás alkalmából is elkészíthetjük. Nagyon ízletes kis kiflik lesznek a kolbásznak köszönhetően, érdemes két adaggal is készíteni, ha több személyre számítunk. Én most egy leveles tésztából sütöttem meg a falatokat, s hamar el is fogyott. 
    Most a Spar üzletben vásároltam a leveles tésztát ( az ő márkájuk ), de ezt én nagyon-nagyon lágynak érzem, alig tudtam vele dolgozni, mert nagyon ragadt, szakadt a tészta, így legközelebb maradok a Fanny vagy sima tescos változatnál, nekem azok váltak be. De ha valaki ezt a leveles tésztát részesíti előnyben, mert ezt szereti, akkor ezt válassza.
    Először készítsük elő a tölteléknek valókat.
    Ehhez a  kolbászról húzzuk le a bőrét és karikázzuk fel és azután vágjuk nagyon apróra.
    A sajt egy részét szintén vágjuk nagyon apróra vagy reszeljük le.
    A többi sajtot viszont mindenképp reszelve használjuk majd fel, mert az kerül majd a kiflik tetejére.
    Majd a  leveles tésztát tekerjük ki a csomagolásból és hosszából vágjuk 2 csíkba el. 
    S azt követően vágjuk fel a csíkokat háromszögekbe.
    Készítsük magunk mellé a tepsinket, s azt béleljük ki sütőpapírral.
    Azért szükséges abba külön sütőpapírt tenni, mert ezen, amin van a leveles tészta, most itt fogjuk megtölteni és feltekerni a kifliket. S ezután csak át kell helyezni a tepsire.
    ( Nekem ez így egyszerűbb, mint leszedni egy tálcára a feltekert kifliket a papírról, s csak miután átraktuk a papírt  a tepsire, akkor rátenni a kifliket. De persze ez is egy megoldás lehet. )
    Minden háromszögnek a szélesebb végére tegyünk egy kevés kolbászt.
    Majd a kolbászok mellé tegyünk egy kevéske sajtot is.
    Ezután a kis háromszögeknek a szélesebb végétől elkezdve, ahová helyeztük a tölteléket, tekerjük fel a tésztát kiflikké.
    Minden egyes elkészült darabot rögtön át is tehetünk a mellénk elhelyezett tepsire.
    Miután elkészültünk a kiflikkel, az egy tojást, ami lehet nagyon kicsi is, mert nem kell sok, verjünk kissé fel villával és minden kifli tetejét egy ecsettel kenjünk meg.
    Majd a megkent kiflikre tegyünk egy-két csipet reszelt sajtot.
    Ha valaki kissé sósabban szeretné a sajt ízét érezni, nyugodtan tehet egy picike csipet sót a sajt tetejére a legvégén.
    180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit ( amit már az előkészületek legelején érdemes elkezdeni bemelegíteni, mert hamar összeállítható a kifli ) és süssük szép rózsaszínűre a kifliket kb. 20-25 perc alatt.
    Természetesen ez is sütőfüggő. Kinél előbb, kinél később sül meg a kis finomság, hiszen minden sütő más.
    Én ezeket a kis kifliket először nem villany sütőben sütöttem, hanem az édesanyámnál, így annál a sütőnél a nagy hőfokon sütöttem ( ott csak nagy és takarék hőfok van ), s a sütési idő majdnem 25 perc volt.
    De legközelebb a villany sütőben 180 fokon sültek a kis kiflik.
    A recept forrása: Cookpad.com
    Természetesen a kolbász és a sajt típusa mindenkinek az ízlésére van bízva.
    Érdemes kipróbálni, a füstölt kolbász remekül harmonizál a sajttal.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!