TIRAMISU TOJÁS NÉLKÜL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 nagy cs. babapiskóta ( 4 szimpla csomag van benne )
  • 1 cs. főzős vaníliás pudingpor
  • 3-5 ek. kristály cukor
  • 5 dl tej + külön kb. 1,5-2 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • kb. 2-3 adag lefőzött kávé
  • kevés rumaroma
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 dl habtejszín
  • kb. 2 ek. kakaópor
  • Elkészítés: A Tiramisunak több receptjei is megtalálhatóak már a recepttáramban, de ez a Tiramisu úgy készült, hogy nem tartalmaz tojást. Ezt főleg azoknak ajánlom, akik kisbabát várnak vagy már van kisbabájuk és anyatejjel táplálják a gyermeküket, hiszen így nem kerül az ételbe nyers tojás. S mint tudjuk annak fogyasztását ezekben az állapotokban mellőzni kell. Persze ez nem azt jelenti, hogy más személy  ne ehetne ebből, sőt bárki bármikor elfogyaszthatja. Ennél a receptnél csupán az a lényeg, hogy tojás nélkül készül. Itt még szeretném elmondani, hogy a kávé mennyiségét is és milyenségét is meg lehet határozni.
    Ha az előbb említett állapotokban fogyasztják ezt a Tiramisut, akkor a kávé lehet koffein mentes, vagy ha tartalmaz koffeint, kevesebb lehet a kávé és több a tej aránya. Hiszen a tej hozzáadásával növeljük a folyadék mennyiségét.
    Először főzzünk le 2-3 adag kávét ( akár úgy, ahogy az előbb leírtam koffein menteset vagy csak simát ) és hagyjuk hűlni.
    Ezt követően a főzős pudingport keverjük el a cukorral és a tejjel és főzzük fel sűrűre. A cukor mennyisége attól függhet, hogy ki milyen édesre szeretné ezt az édességet. 
    Én alapvetően nem akartam túl édesen, így 5 csapott evőkanállal adtam hozzá, az kb. 10 dkg.
    Picit hagyjuk hűlni, de nem kell sokáig, ha már nem túl forró, bele keverhetjük a mascarponét és 1 cs. vaníliás cukrot. Azáltal, hogy hideg a mascarpone, teljesen le is hűl a puding, viszont az állagán nem fog rontani semmit sem, hogy még a pudingnak a meleg állapotában került hozzá a mascarpone krém.
    Ha ezzel meg vagyunk, a habtejszínt verjük fel habbá a másik csomag vaníliás cukorral.
    Majd ezt a habot keverjük hozzá a mascarponés pudinghoz.
    A kihűlt kávéba ezután öntsük hozzá a tejet, 1-2 dl, ki hogyan osztotta el a kávé és a tej arányát. Én két adag gyenge kávéhoz kb. 1,5 dl tejet adtam és ezt követően kerülhet bele az ízlés szerinti mennyiségű rumaroma. 
    Én általában Kingstom vagy Jamaicai aromát használok, nekem ezek markánsabb ízűek.
    2-4 kávéskanál mennyiség simán mehet bele, de érdemes megkóstolni, ha ez még kevésnek bizonyulna.
    Készítsük magunk elé a tálat vagy tepsit, amiben összeállítjuk a az édességet.
    A babapiskótákat ( ez a típusú babapiskóta, amiben egyszerre 4 szimpla csomag található, tudni kell róla, hogy cukrozott felületű ) bontsuk ki a csomagolásából, hogy az is a kezünk ügyében legyen. Majd a tejjel elkevert rumos ízű kávét is vegyük magunk elé.
    A babapiskótákat egyenként mártsuk meg a folyadékban és rakjuk le sorban a tál aljára.
    Miután szépen leraktuk egy sorban a megmártott piskóta darabokat, a krémet felezzük el és az egyik felét simítsuk rá a piskóták tetejére.
    Ezután ismét rakjunk le egy sor megmártott babapiskótát a krém tetejére, s végül erre simítsuk rá a krém másik felét.
    Ezzel el is készült a Tiramisunk. 
    A kakaóport akár most is rászitálhatjuk a tetejére egy szűrőn át, de azt is tehetjük, hogy előbb lehűtjük a kész Tiramisut és csak tálaláskor hintjük meg kakaóval a tetejét.
    Bármelyik változatot is választjuk, az összeállított édességet tegyük pár órára hűtőszekrénybe, hogy az állás során az ízek összeérjenek.
    Azt még elszeretném mondani, hogy ilyen formában készült már ez a desszert úgy is, hogy tejszínhab nem került bele, mert nem volt itthon, de anélkül is ízletes volt.
    Viszont ha benne, még légiesebb lesz tőle a krémünk.
    Készítsétek el és fogyasszátok jóízűen!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!