SAJTOS RÚD EGYSZERŰEN
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
30 dkg finom liszt 1/2 cs. sütőpor 1 tojássárgája, 1 kávéskanál só 2 ek. tejföl 2 ek. tej 15 dkg olvasztott ráma tetejére: 1 tojásfehérje kb. 15 dkg reszelt trapista sajt pici só egyéb: sütőpapír
Elkészítés: Az oldalamon már többféle sajtos rúdnak az elkészítése szerepel, de azért még mindig kipróbálok más és más receptet is. Ennek a receptnek a forrása a : receptneked.hu oldalon lelhető fel. A sajtos rúd összeállítása nagyon egyszerű, bárki könnyedén elsajátíthatja. Először a rámát olvasszuk fel kb. 1 perc alatt a mikrohullámú sütőben egy kis tálkában és tegyük félre, ezalatt kissé meg is hűl. A lisztben keverjük el a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá az olvasztott rámát, a tejet, a tejfölt és a tojássárgáját.



Jól gyúrjuk össze és lisztezett munkafelületen, gyúrótáblán nyújtsuk ki körülbelül 1/2 cm vastagra.
A szétválasztott tojásból a tojásfehérjét verjük fel kissé villával és ezzel a tojásfehérjével kenjük át egy ecsettel a kinyújtott tésztát.
Ezután szórjuk meg gazdagon a reszelt sajttal és akár meg is hinthetjük pár csipet sóval. ( De ez el is hagyható. )
Vágjuk csíkokra a sajttal megszórt tésztánkat, amekkorákra szeretnénk.

S egy sütőpapírral bélelt gáztepsire sorakoztassuk rá a tészta rudacskákat. Nekem mind nem is fért rá, úgyhogy több lett belőle, mint egy gáztepsivel.
180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük kb. 15-20 percig, attól függően ki mennyire sülten szereti.
S ha még maradt valamennyi tészta darabunk, azután azokat süssük készre.

Majd rakjuk rá egy szép kínáló tálra és már szervírozhatjuk is a fincsi sajtos rudakat.
Jó étvágyat kívánok hozzá!