SAJTOS RÚD EGYSZERŰEN
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 30 dkg finom liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 tojássárgája, 1 kávéskanál só
  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. tej
  • 15 dkg olvasztott ráma
  • tetejére: 1 tojásfehérje
  • kb. 15 dkg reszelt trapista sajt
  • pici só
  • egyéb: sütőpapír
  • Elkészítés: Az oldalamon már többféle sajtos rúdnak az elkészítése szerepel, de azért még mindig kipróbálok más és más receptet is. Ennek a receptnek a forrása a : receptneked.hu oldalon lelhető fel. A sajtos rúd összeállítása nagyon egyszerű, bárki könnyedén elsajátíthatja. Először a rámát olvasszuk fel kb. 1 perc alatt a mikrohullámú sütőben egy kis tálkában és tegyük félre, ezalatt kissé meg is hűl. A lisztben keverjük el a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá az olvasztott rámát, a tejet, a tejfölt és a tojássárgáját.

    Jól gyúrjuk össze és lisztezett munkafelületen, gyúrótáblán nyújtsuk ki körülbelül 1/2 cm vastagra.
    A szétválasztott tojásból a tojásfehérjét verjük fel kissé villával és ezzel a tojásfehérjével kenjük át egy ecsettel a kinyújtott tésztát.
    Ezután szórjuk meg gazdagon a reszelt sajttal és akár meg is hinthetjük pár csipet sóval. ( De ez el is hagyható. )
    Vágjuk csíkokra a sajttal megszórt tésztánkat, amekkorákra szeretnénk.
    S egy sütőpapírral bélelt gáztepsire sorakoztassuk rá a tészta rudacskákat. Nekem mind nem is fért rá, úgyhogy több lett belőle, mint egy gáztepsivel. 
    180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük kb. 15-20 percig, attól függően ki mennyire sülten szereti. 
    S ha még maradt valamennyi tészta darabunk, azután azokat süssük készre.
    Majd rakjuk rá egy szép kínáló tálra és már szervírozhatjuk is a fincsi sajtos rudakat.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!