Elkészítés: Ezt a finom főfogást egy vasárnapi ebédre készítettem, de bármilyen ünnepi alkalomra is kitűnő választás. Nem nehéz az elkészítése, bárki könnyedén el tudja sajátítani, kezdő háziasszonyoknak is ajánlom. Azt el szeretném mondani, hogy a sonka és a sajt mennyisége változhat aszerint, ki mennyit készít belőle és így kevesebb, illetve több is lehet a szeletek száma, persze a csirkemell mennyisége is ennek megfelelően kevesebb vagy több. A sonka és a sajt fajtája mindenkinél egyénileg változhat, ki milyet szeret vagy milyet kap a boltban. Első lépésként mossuk meg a csirkemellet és egy papírtörlővel vagy szalvétával itassuk fel róluk a felesleges vizet.
Azt követően a zsírosabb, kövérebb részt távolítsuk el. Én le szoktam azokat vágni, mivel senki sem szereti a családban, ha rajta marad. Majd vágjuk szeletekre a mellet, s ezután kicsit klopfoljuk meg, de arra ügyeljünk, hogy ne nagyon klopfoljuk ki, mivel a csirkemell nagyon gyorsan elvékonyodik, széttrancsírozódik. Ezután a hús szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk meg. A sütőtálat vagy tepsit olajozzuk ki és készítsük magunk mellé. Egy szelet csirkehúst fektessünk magunk elé egy vágódeszkára, majd helyezzünk rá egy szelet sonkát és arra pedig egy szelet sajtot. A sajt egyik felére tegyünk 3-4 aszalt szilvát és tekerjük fel a húst. A feltekert roládot tekerjük körbe egy csík szalonnába, majd tegyük bele a sütőtálba. Végezzük ezt mindaddig, míg tart a csirkemell húsból és mindet szépen sorakoztassuk egymás mellé a tálban.
Öntsünk alá fél deciliter vizet, s fedjük le alufóliával a tetejét. Majd helyezzük be a sütőbe, amit már közben előmelegítettünk 200 fokra. Süssük így 45 percig.
Azután vegyük le az alufóliát ás pirítsuk meg a baconszalonnát még kb. 10-15 perc alatt. Mellé köretként valamilyen krumplis fogást vagy rizst ajánlok, de emellett nagyon passzol hozzá valamilyen mártás, főkét egy savanykás mártás. Ugyanis az aszalt szilva kissé édeskés ízű és a mártás savassága ellensúlyozza mindezt.