TEJBEN SÜLT CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
6-8 alsó csirkecomb 6-8 kicsi szelet trapista sajt külön 5 dkg reszelt trapista sajt 1/2 l tej só sültcsirke fűszerkeverék
Elkészítés: A tejben sült csirkecomb első hallásra talán érdekesnek tűnhet, hogy nohát tejben sütni a csirkét... Igen tejben kell megsütni és higgyétek el, nagyon puha, omlós lesz a csirkecomb tőle. Az elkészítése roppant egyszerű. Ehhez a csirkecombokat előbb tisztítsuk meg, majd mossuk meg.
A bőrüket kicsit lazítsuk fel és mindegyik alá tegyünk egy pici sajtdarabot. Ez a mennyiség úgy 5 dkg-t tesz ki.
Ezután sózzuk be, s szórjuk meg a csirke fűszerkeverékkel.
Majd hagyjuk állni kb. 10 percet.
Egy kis méretű tepsibe azután rakjuk le sorban a combokat és öntsük alá a tejet.
Alufóliával takarjuk le és előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát.
Ekkor vegyük le a fóliát - aki nem szeretné, hogy ott maradjon a tejzsír, le is öntheti, csak épp egy pici lé maradjon alatta, hogy ne égjen le a további sütésnél - majd a combok tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal és süssük még annyi ideig, míg rá nem olvad a sajt a húsra.
Aki jobban pirítva szereti a sajtot, még hagyja tovább a sajt pirosra pirulásáig.
Ezzel el is készültünk a tejben sült csirkecombbal.
Természetesen egész vagy felső combból is elkészíthető ez az étel.
Bármilyen körettel, salátával vagy savanyúsággal tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ezzel el is készültünk a tejben sült csirkecombbal.
Természetesen egész vagy felső combból is elkészíthető ez az étel.
Bármilyen körettel, salátával vagy savanyúsággal tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!