TEJBEN SÜLT CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 alsó csirkecomb
  • 6-8 kicsi szelet trapista sajt
  • külön 5 dkg reszelt trapista sajt
  • 1/2 l tej
  • sültcsirke fűszerkeverék
  • Elkészítés: A tejben sült csirkecomb első hallásra talán érdekesnek tűnhet, hogy nohát tejben sütni a csirkét... Igen tejben kell megsütni és higgyétek el, nagyon puha, omlós lesz a csirkecomb tőle. Az elkészítése roppant egyszerű. Ehhez a csirkecombokat előbb tisztítsuk meg, majd mossuk meg. 
    A bőrüket kicsit lazítsuk fel és mindegyik alá tegyünk egy pici sajtdarabot. Ez a mennyiség úgy 5 dkg-t tesz ki. 
    Ezután sózzuk be, s szórjuk meg a csirke fűszerkeverékkel.  
    Majd hagyjuk állni kb. 10 percet.
    Egy kis méretű tepsibe azután rakjuk le sorban a combokat és öntsük alá a tejet. 
    Alufóliával takarjuk le és előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát. 
    Ekkor vegyük le a fóliát - aki nem szeretné, hogy ott maradjon a tejzsír, le is öntheti, csak épp egy pici lé maradjon alatta, hogy ne égjen le a további sütésnél - majd a combok tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal és süssük még annyi ideig, míg rá nem olvad a sajt a húsra. 
    Aki jobban pirítva szereti a sajtot, még hagyja tovább a sajt pirosra pirulásáig.
    Ezzel el is készültünk a tejben sült csirkecombbal.
    Természetesen egész vagy felső combból is elkészíthető ez az étel.
    Bármilyen körettel, salátával vagy savanyúsággal tálalható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!