TEJBEN SÜLT CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 alsó csirkecomb
  • 6-8 kicsi szelet trapista sajt
  • külön 5 dkg reszelt trapista sajt
  • 1/2 l tej
  • sült csirke fűszerkeverék
  • alufólia
  • Elkészítés: A tejben sült csirkecomb első hallásra talán érdekesnek tűnhet, hogy nohát tejben sütni a csirkét... Igen tejben kell megsütni és higgyétek el, nagyon puha, omlós lesz a csirkecomb tőle. Ehhez a csirkecombokat előbb tisztítsuk meg, a nem oda illő részeket távolítsuk el, azaz lehet rajta tollpihe vagy még sárgás bőr. Majd 2-3 vízben mossuk meg. 
    A bőrüket azután kicsit lazítsuk fel és mindegyik alá tegyünk egy pici - kb. fél - sajtdarabot. Ez a sajtnak az össz. mennyisége  úgy 5 dkg-t tesz ki. Tehát az összes combocskához körülbelül ennyire van szükség.
    Ezután sózzuk be, s szórjuk meg a csirke fűszerkeverékkel.  
    Majd hagyjuk állni kb. 10-15 percet.
    Egy kis méretű tepsibe azután rakjuk le sorban a combokat és öntsük alá a tejet. 
    Alufóliával takarjuk le és előmelegített sütőben süssük kb. 3/4 órát. 
    Ekkor vegyük le a fóliát - aki nem szeretné, hogy ott maradjon a tejzsír, le is öntheti, csak épp egy pici lé maradjon alatta, hogy ne égjen le a további sütésnél - majd a combok tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal és süssük még annyi ideig, míg rá nem olvad a sajt a húsra. Ez az idő kb. 10-15 perc. Itt most nem grill fokozaton való sütésre gondolok, mert az a jó, ha kicsit szépen, egyenletesen pirul is comb.
    De aki jobban pirítva szereti a sajtot, még hagyja tovább a sajt pirosra pirulásáig.
    Ezzel el is készültünk a tejben sült csirkecombbal.
    Természetesen egész vagy felső combból is elkészíthető ez az étel.
    Ha egész combokból készítjük, akkor az alufólia alatt 1 órát hagyjuk sülni a húst, mivel az sokkal nagyobb hús darab. S azután következhet ott is a sajttal való, fólia nélküli sütés.
    Bármilyen körettel, salátával vagy savanyúsággal tálalható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!