KOLBÁSZKRÉMMEL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 db felső csirkecomb
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg puha parasztkolbász
  • 5 dkg ráma
  • só, bors
  • őrölt pirospaprika
  • zsiradék
  • Elkészítés: Többféle recept található már a recepttáramban a töltött csirkecombokról, amik különlegesebbek is. Ez a kolbászkrémmel töltött csirkecomb is éppen abba a kategóriába tartozik, hogy nem hagyományos, hanem különleges.
    A combokhoz lehet egész csirkecombokat is használni, de lehet csak felső combokat is venni a megsütésükhöz. Mint ahogy én is csak felsőből készítettem ezt a fogást.
    A csirkecombokat először jól mossuk meg és aztán, ha kell, tisztítsuk meg.
    A combok bőrét először lazítsuk meg, majd tegyük félre.
    Ezután készítsük el a tölteléknek valót.
    A kolbászkrémhez a kolbászról húzzuk le a bőrét és a kolbászt aprítsuk fel kicsike kis darabokra.
    Ha van késes aprítónk, azzal könnyedén össze tudjuk aprítani.
    A kolbász darabokat kikeverjük ezután a puha rámával. 
    A fokhagymát pucoljuk le a héjától és aprítsuk fel picikre vagy fokhagymanyomón nyomjuk át.
    Keverjük bele a rámával eldolgozott kolbászba. 
    Sót és más fűszert a töltelékbe nem kell tenni, mivel a kolbász önmagában is fűszeres.
    S már is készültünk a kolbászos töltelékkel.
    Ezzel a kolbászkrémmel megtöltjük a csirkecombokat a  fellazított bőre alatt. 
    A combokat ezután óvatosan megfogva, mindkét oldaláról sózzuk, borsozzuk meg. 
    Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal, majd fektessük bele a combokat.
    A combok tetejét hintsük meg kevés őrölt piros paprikával. 
    Öntsünk a tepsibe kb. 1 dl vizet és alufóliával takarjuk be a tepsit. 
    200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük kb. 1 órát így alufóliával a combokat.
    Majd ezután távolítsuk el az alufóliát és még pirítsuk egy kicsit tovább a husikat. Ez az idő még nagyjából 30-40 perc.
    Amikor elkészültek a combok, tócsnival vagy bármilyen más körettel tálaljuk. 
    A tócsni leírását megtalálhatjátok a recepttáramban.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!