KOLBÁSZKRÉMMEL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 db felső csirkecomb
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg puha parasztkolbász
  • 5 dkg ráma
  • só, bors
  • őrölt pirospaprika
  • zsiradék
  • Elkészítés: A csirkecombok bőrét először meglazítjuk, majd elkészítjük a kolbászkrémet. Ehhez a kolbászról lehúzzuk a bőrét és a kolbásztölteléket kikeverjük a puha rámával. A fokhagymát felaprítjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk és belekeverjük a kolbászba. Ezzel a kolbászkrémmel megtöltjük a csirkecombokat a  fellazított bőre alatt. A combokat ezután mindkét oldaláról sózzuk, borsozzuk meg. Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal, fektessük bele a combokat és a combok tetejét hintsük meg kevés piros paprikával. Öntsünk a tepsibe kb. 1 dl vizet és alufóliával takarjuk be a tepsit. Előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát, majd ezután távolítsuk el az alufóliát és még pirítsuk egy kicsit tovább a husikat.
    Tócsnival vagy bármilyen más körettel tálaljuk. A tócsni leírását megtalálhatod a recepttáramban.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!