KOLBÁSZKRÉMMEL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
6-8 db felső csirkecomb 1 gerezd fokhagyma 15 dkg puha parasztkolbász 5 dkg ráma só, bors őrölt pirospaprika zsiradék
Elkészítés: Többféle recept található már a recepttáramban a töltött csirkecombokról, amik különlegesebbek is. Ez a kolbászkrémmel töltött csirkecomb is éppen abba a kategóriába tartozik, hogy nem hagyományos, hanem különleges.



A combokhoz lehet egész csirkecombokat is használni, de lehet csak felső combokat is venni a megsütésükhöz. Mint ahogy én is csak felsőből készítettem ezt a fogást.
A csirkecombokat először jól mossuk meg és aztán, ha kell, tisztítsuk meg.
A combok bőrét először lazítsuk meg, majd tegyük félre.
Ezután készítsük el a tölteléknek valót.
A kolbászkrémhez a kolbászról húzzuk le a bőrét és a kolbászt aprítsuk fel kicsike kis darabokra.
Ha van késes aprítónk, azzal könnyedén össze tudjuk aprítani.
A kolbász darabokat kikeverjük ezután a puha rámával.
A fokhagymát pucoljuk le a héjától és aprítsuk fel picikre vagy fokhagymanyomón nyomjuk át.
Keverjük bele a rámával eldolgozott kolbászba.
Sót és más fűszert a töltelékbe nem kell tenni, mivel a kolbász önmagában is fűszeres.
S már is készültünk a kolbászos töltelékkel.

Ezzel a kolbászkrémmel megtöltjük a csirkecombokat a fellazított bőre alatt.
A combokat ezután óvatosan megfogva, mindkét oldaláról sózzuk, borsozzuk meg.
Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal, majd fektessük bele a combokat.
A combok tetejét hintsük meg kevés őrölt piros paprikával.
Öntsünk a tepsibe kb. 1 dl vizet és alufóliával takarjuk be a tepsit.
200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük kb. 1 órát így alufóliával a combokat.
Majd ezután távolítsuk el az alufóliát és még pirítsuk egy kicsit tovább a husikat. Ez az idő még nagyjából 30-40 perc.

Amikor elkészültek a combok, tócsnival vagy bármilyen más körettel tálaljuk.
A tócsni leírását megtalálhatjátok a recepttáramban.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!


