KÜLÖNLEGES TÖLTELÉKKEL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 8 db felső csirkecomb
  • 2-3 maréknyi cérnametélt
  • 3-4 szelet baconszalonna
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 tojás
  • 5 ek. túró
  • csirkefűszerkeverék
  • majoránna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 lapos ek. zsír
  • Elkészítés: A tésztát főzzük ki sós vízben. ( a főzővízbe tegyünk egy kevéske olajat is.) Szűrjük le és hagyjuk kicsit kihűlni. Közben a combokat tisztítsuk és mossuk meg, majd lazítsuk fel a bőrét. A hagymát és a bacon szalonnát kockázzuk fel és kevés zsiradékon pirítsuk meg. A langyosra hűlt tésztához keverjük hozzá a túrót, a tojást és kisütött hagyma-bacon keveréket. Tegyünk bele kevés aprított petrezselyemzöldet, csipet borsot, sót. A combokat kívülről sózzuk meg és a csirkefűszerkeverékkel is hintsük meg. Egy kanál segítségével töltsük meg a töltelékkel. Egy tepsit zsírozzunk ki és fektessük bele a csirkecombokat. Tetejüket szórjuk meg majoránnával. A fokhagymát tisztítsuk meg és feldarabolva dobjuk a combok mellé. Öntsünk alá egy kevés vizet, kb. 1/2-1 dl-t és alufóliával letakarva előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát. Ezt követően vegyük le az alufóliát és süssük még tovább, addig, míg a combok teteje pirosra nem pirul. Kb. 1/2 óra./ Akinek van grillező funkció a sütőjén, annak kevesebb idő kell. / Ha szükséges, pótolhatjuk alatta a vizet, nehogy megégjen.
    Bármilyen körettel tálalható.
    Természetesen egész csirkecombbal is elkészíthető ez a különleges finomság.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!