PIZZÁS FALATOK LEVELES TÉSZTÁBÓL VILLÁMGYORSAN
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. leveles tészta
  • 2 nagy ek. pizzás melegszendvicskrém
  • 5 dkg reszelt trapista sajt
  • 1 kisebb tojás
  • csipet só
  • sütőpapír
  • Elkészítés: Ezeket a kis falatkákat azért soroltam a pogácsa félékhez, noha nem az, mert olyan kis falatok sülnek ki belőle, akár egy pogácsa. Az elkészítése roppant egyszerű, szinte tíz perc alatt meg van az összeállítása és utána már csak a 25-30 perces sütés következik. Ha hirtelen vendégek jelentkeznek be, s van otthon leveles tésztánk és egyéb hozzávalónk is, szinte pillanatok alatt kellemes fogadtatásban tudjuk részesíteni a vendégeket. Vagy csak a saját magunk kényeztetésére is kiváló ez a kis finomság.
    Első lépésként először kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra, hogy be tudjon azalatt melegedni, amíg elkészítjük a sütnivalót, hiszen igen gyorsan össze lehet állítani a kis tésztáinkat.
    Ennél a kis falatoknál nem feltétlenül kell nagy gyúrótáblát használni, persze lehet, de ha van kicsi, akkor az is elég. Esetleg ha valakinek szilikon gyúrólapja van, az is tökéletes. Vagy a legegyszerűbb módszer rá, hogy vágunk egy akkora sütőpapír darabot, amire bőven ráfér a kitekert leveles tészta, akkor azon dolgozunk majd. ( én is így tettem és utána nem kell gyúrótáblát mosogatni, csak eldobom a papírt, ami persze úgyis kicsit pizza krémes lett. ) Úgyhogy én sütőpapírt használtam alátétnek.
    Azt terítsük le az asztalon vagy pulton, ahol is dolgozni fogunk a tésztával.
    S arra tegyük rá a leveles tésztát, azaz arra a sütőpapírra tekerjük ki a tésztát. Csak hagyjuk ebben az állapotában, jobban kinyújtani nem kell.
    A tepsinket is készítsük elő, így abba is vágjunk egy sütőpapírt és fektessük azt bele. 
    Majd ezután térjünk vissza a leveles tésztánkhoz és a két púpozott evőkanál pizzás melegszendvicskrémet simítsuk el egy lapos simítókanállal vagy késsel a tésztán.
    Ezt követően keresztben vágjuk ketté a megkent leveles tésztát és a hosszabb vége felől mindkettőt tekerjük fel.
    Így kapunk két keskeny rudacskát. 
    A tekercseket ezt követően daraboljuk fel, kb. 3cm-es kis darabokra. Persze mindenki maga tudja, hogy mekkora darabokat vág a tekercsből, de én kb. ekkorákra vágtam és így lesz összesen 15-16 kis darabocskánk.
    Helyezzük be egyesével a tepsibe őket.
    Majd 1 db tojást ( elég egy s méretű is ) villával verjünk kicsit fel egy kis tálkában és a tepsiben lévő kis tészták tetejét egy ecsettel kenjük le.
    Azután pedig minden kis tésztára tegyünk egy pici reszelt sajtot.
    S egy csipet sóval hintsük meg a sajt tetejét, ez plussz finomabb ízt kölcsönöz a falatoknak.
    Helyezzük be a tepsit az előmelegített sütőbe és süssük meg szép aranybarnára, kb. 25-30 perc alatt.
    Természetesen 20 percnél érdemes ránézni, mert minden sütő más és más.
    Langy melegen fogyasztva a legfinomabb, de persze hidegen is nagyon finom.

    Meg szeretnék még osztani ezzel a kis falatkával kapcsolatban egy-két tippet.
    A melegszenvics krémet természetesen lehet gazdagítani egy kis sonkával is.
    Ehhez kb. 10 dkg gépsonkát vagy valamilyen más sonkát vágjunk kis csíkokra vagy kockákra és szórjuk meg vele a melegszendvics krém tetejét és így tekerjük fel a leveles tésztát. A sonkát helyettesíthetjük akár párizsival is.
    Vagy ha nincs melegszendvics krémünk, akkor tökéletesen jó a pizza krém is, esetleg kechup, de utóbbit érdemes két-három csipet oregánóval is meghinteni.
    Mindkettőhöz természetesen ajánlom a sonkát és úgy süssük meg a kis falatokat.
    S utolsó tippem pedig az, hogy egyszerre legalább 2 adagra valót érdemes készíteni, mert pillanatok alatt elfogy a fincsi sörkorcsolya.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!
    erzsike
    2020-05-19
    Kedves Andrea!Én magam is szeretem az ilyen gyorsan elkészülő, de finom fogásokat. Van úgy, hogy kevés idő alatt szeretnék finomat varázsolni az asztalra, s hát ezek a kis falatkák is pont ilyenek. Nem győzöm sütni az adagokat, a családom imádja az ilyen kis guszta harapni valókat. Örülök, hogy neked is tetszik, érdemes kipróbálnod, biztosan ízleni fog. Üdvözlettel: Erzsike
    Lupercalia
    2020-05-18
    Kedves Erzsike! Jaj, de jó ötlet! Szeretem az ilyen gyors, sajtos finomságokat, és különösen szeretem a pizzát, így ez az ízesítés tökéletes. Nagyon tetszik. Szeretettel üdvözöllek: Andrea.