RIZIBIZIVEL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | KIADÓS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
8 db felső vagy alsó ( vagy vegyesen ) csirkecomb 2 dl rizs 4 dl víz 1 lapos ek. zsír 2 dl borsó ( 2 dl-es bögre a mérce ) 1 tojás csirkefűszerkeverék majoránna só bors 4-6 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A csirkecomboknak az elkészítése számtalan módon történhet. Sokféle töltelékkel megtölthetjük a combokat, vagyis a fellazított bőrük alá tesszük a különböző töltelékeket és úgy sütjük készre. De lehet belőlük pörköltet is főzni. Bárhogyan is készítjük, mindenkor ízletes fogást tudunk a családunk elé tálalni.



Ehhez a fogáshoz először elkészítjük a rizibizit.
A rizst többszöri vízben megmossuk, hogy a keményítő leöblítődjön róla.
Majd szűrőn leszűrjük, hogy ne maradjon alatta víz sem.
A zsíron üvegesre pirítjuk, közben kevergetve, majd hozzáadjuk a rizs mennyiségének megfelelő kétszeres mennyiségű vizet, azaz 4 dl-t.
Sózzuk meg és egy kevés borssal is hintsük meg és azután pároljuk készre.
Sózzuk meg és egy kevés borssal is hintsük meg és azután pároljuk készre.
A párolt rizs elkészítésének pontosabb leírását megtalálhatjátok a receptjeim között.
Amikor elkészült a rizs, a láng lezárása után, hagyjuk 10 percig állni, majd egy fakanállal lazán forgassuk össze.
Közben a borsót is felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje és egy kevés sót hozzáadva, puhára főzzük.
Amikor elkészült a rizs, a láng lezárása után, hagyjuk 10 percig állni, majd egy fakanállal lazán forgassuk össze.
Közben a borsót is felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje és egy kevés sót hozzáadva, puhára főzzük.
Miután puhára főlt a borsónk, szűrjük le a főzővizétől.
Ezután a megfőtt borsót és a rizst összekeverjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Azt követően beleütünk 1 tojást.
Enyhén sózzuk, borsozzuk és meghintjük kevés ételízesítővel. Összeforgatjuk az egészet.
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és fellazítjuk a bőrét.
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és fellazítjuk a bőrét.
Először kívülről megsózzuk és megborsozzuk a combokat, majd kanál segítségével betöltjük a bőre alá a tölteléket.
Összetűzni nem kell, sülés közben nem fog kijönni a töltelék, de ha valakinek mégis nagyobb biztonságot ad, egy fogvájóval tűzze le a combok bőrét.
Egy tepsit zsírozzunk ki, s fektessük bele a csirkecombokat.
De előtte azt a részét a comboknak, ami a tepsi aljára kerül, óvatosan hintsük meg a fűszerkeverékkel és majoránnával.
Amint benne fekszenek a combok a tepsiben, a tetejüket is szórjuk meg a grillcsirke fűszerkeverékkel és majoránnával.
3-4 gerezd fokhagymát tisztítsunk meg és a combok mellé vagy akár a tetejükre is tegyük oda. Viszont, ha a húsok tetejére kerülnek, abban az esetben vágjuk 2-3 darabba.
Öntünk a tepsibe kb.1/2-1 dl vizet és takarjuk le alufóliával.
200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük 1 órát.
Majd levesszük a tepsiről az alufóliát és még addig sütjük tovább, amíg a csirkecomb bőre meg nem pirul.

Ez még további 40-55 perc között sütési idő.
Ha szükséges, pici vizet még önthetünk alá, hogy ne égjen le.

Bármilyen körettel szervírozhatjuk, legyen az krumplis köret vagy valamilyen majonézes saláta.
Mindegyikkel nagyon finom csirkés fogás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!