RIZIBIZIVEL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | KIADÓS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 8 db alsó csirkecomb
  • 2 dl rizs
  • 4 dl víz
  • 1 lapos ek. zsír
  • 2 dl borsó ( 2 dl-es bögre a mérce )
  • 1 tojás
  • csirkefűszerkeverék
  • majoránna
  • bors
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • Elkészítés: Először elkészítjük a rizibizit. A rizst megmossuk és szűrőn leszűrjük, hogy ne maradjon alatta víz. A zsíron üvegesre hevítjük, közben kevergetve, majd hozzáadjuk a rizs mennyiségének megfelelő vizet, azaz 4 dl-t.



    Picit sózzuk és készre főzzük.



    /Miután forrt egyet-kettőt, takarék lángon főzzük tovább, ha van lángelosztó, azon még jobb tovább főzni, mert így nem ég le, viszont szépen magába szívja a vizet./



    Közben a borsót is felöntjük vízzel, pici sót hozzáadva és puhára főzzük, majd leszűrjük. A megfőtt borsót és a rizst összekeverjük, hagyjuk kicsit hűlni, s azt követően beleütünk 1 tojást. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük kevés ételízesítővel. Összekeverjük.



    A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és fellazítjuk a bőrét. Először kívülről megsózzuk a combokat, majd kanál segítségével betöltjük a bőre alá a tölteléket. Összetűzni nem kell, sülés közben nem fog kijönni a töltelék, de ha valakinek mégis nagyobb biztonságot ad, egy fogvájóval tűzze le a comb bőrét. Egy tepsit kizsírozunk, belefektetjük a csirkecombokat, tetejüket megszórjuk grillcsirke fűszerkeverékkel, s majoránnával.



    3-4 gerezd fokhagymát megtisztítunk és a combok mellé dobjuk. Öntünk a tepsibe kb.1/2-1 dl vizet és letakarjuk alufóliával. Előmelegített sütőben sütjük kb. 1 órát, majd levesszük a fóliát és még addig sütjük tovább, amíg a csirkecomb bőre meg nem pirul. Ha szükséges, pici vizet még önthetünk alá, hogy ne égjen oda. Bármilyen krumplis körettel finom, viszont rizses köretet ne kínáljunk mellé, mert a töltelékünk rizs.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!