FŐTT TOJÁSOS, TEJFÖLÖS SÜLTHÚS
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 szelet sertés karaj
  • 1 nagy tejföl
  • 4 tojás
  • 10 dkg trapista sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • majoránna
  • zsír
  • Elkészítés: Ez a főtt tojásos húsétel nagyon ízletes finomság, nagyon szeretem készíteni, mert mindenkinek ízlik a családban.
    Az elkészítése sem nehéz, bárki könnyedén el tudja sajátítani. 
    Ehhez a tojásokat a szokásos módon - 10 perc alatt - főzzük keményre. A hússzeleteket klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk meg mindkét oldalát.
    Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés zsiradékot és a húst mindkét oldalról süssük meg benne. Egy tepsit kenjünk ki vékonyan zsiradékkal és fektessük bele a kisütött hússzeleteket. 
    Viszont úgy is elkészíthető ez a főétel, hogy a befűszerezett hússzeleteket lefektetjük egy kizsírozott tepsi aljára, öntünk alá 1 dl vizet és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 45-55 perc alatt készre sütjük. 
    Ha így készítjük, akkor a sütés után, ha maradt a tepsiben húslé, azt üntsük le. Ezután folytassuk a tojásoknál a munkálatokat.
    A tojásokról távolítsuk el a héjat és karikázzuk fel tojásszeletelővel  a tojásokat. A tejfölt ízesítsük sóval és keverjük hozzá a fokhagymát, amit előzőleg tisztítsunk meg a héjától és aprítsunk fel. Végül forgassuk bele a szeletelt tojásokat a tejfölbe.
    Bármelyik változat szerint készítettük is el a húsokat, a készre sült húsok mindegyikére tegyünk a tojásos tejfölből. ( Osszuk el annyi felé, ahány szelet hús van, tehát mindet használjuk el. ) 
    A sajtot reszeljük le és minden tejfölös hús tetejére rakjunk belőle.
    Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a tejföl "össze nem áll" és a sajt ráolvad a tejfölre.
    Bármilyen körettel kínálhatjuk, jelen esetben tejfölös, petrezselymes  burgonyapürével és fejes salátával tálaltam.
    ( A receptek megtalálhatóak a recepttáramban. ) 

    Jó étvágyat kívánok hozzá!