SAJTOS CSIRKEMELL TALLÉROK
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
50 dkg csirkemell filé só és őrölt fekete bors ízlés szerint kevés petrezselyem zöld aprítva 2 egész tojás 10 dkg reszelt trapista sajt 2 púpozott ek. majonéz 3 ek. liszt kevés olaj a sütéshez kb. 2 dl
Elkészítés: Ezt a remek főételt a " Receptneked " oldalon találtam. Amikor elolvastam, már akkor tudtam, hogy ki fogom próbálni. De tulajdonképpen mindég aszerint válogatok a receptek közül - annak ellenére, hogy rengeteg szakácskönyvem, recept újságom és mástól kapott receptem van - hogy meglátom a fotót az elkészült ételről és akkor már tudom, hogy nekem tetszik-e amit látok vagy sem. Szerintem sokan vagyunk így ezzel, ha nem olyan gusztusos a látvány, már maga a recept talán nem is érdekel bennünket. Ez a recept Vass Lászlóné receptje, szerintem nagyon jó étel és sütemény receptjei vannak, szívesen kipróbálom őket én magam is.
Ezúton köszönöm is a finom recepteket!
Ezt a csirkés főételt is örömmel készítettem el a családomnak és nagy sikere is volt.
A csirkemellet először jól mossuk meg és azután egy papírtörlővel itassuk fel róla a vizet.
Majd a csirkemellről vágjunk le minden olyan részt, ami nem szép. Gondolok itt a zsíros darabokra vagy csontmaradványra, esetleg véres részre.
Azt követően vágjuk fel a csirkemellet kis kockákra.
Egy tálban keverjünk ki 2 egész tojást ízlés szerint sóval, borssal és a megadott mennyiségű majonézzel. Adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük bele a petrezselyem zöldet és a reszelt sajtot. Végül keverjük bele az apró kockákra vágott csirkehúst.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, én kb. 1,5 dl forrósítottam fel, a másik részét az olajnak csak később adtam hozzá ehhez az előzőhöz, amikor már pótolni kellett a zsiradékot.
Egy púpozott evőkanálnyi mennyiséget tegyünk a serpenyőbe, kicsit lapítsuk el a kanállal. Nekem egyszerre 4 db fért bele a serpenyőbe.
Majd mindkét oldalát süssük szép aranybarnára. ( Olyan lesz, mint egy tócsni. )
Süssük mindaddig, míg tart a masszánk. Nekem 12 db lett ebből a mennyiségből, ha többet szeretnénk készíteni, akkor a hozzávalókat is meg kell duplázni.
Bármilyen körettel és savanyúsággal vagy salátával kínálható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!