BACONOS,HAGYMÁS TOJÁSRÁNTOTTÁVAL TÖLTÖTT HÚS
KIADÓS | ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
Kb. 1,5 kg sertés karaj vagy comb 8 tojás 5 dkg bacon szalonna 2 kisebb fej vöröshagyma 2 dl tejföl 2 ek. liszt só, őrölt fekete bors ételízesítő őrölt piros paprika zsír
Elkészítés:
Ez a remek főétel kicsit időigényes, de aki elkészíti, bizton állíthatom, nem fog csalódni. Mind az ízvilágot, mind a küllemet tekintve.
Először készítsük el a tölteléket.
A baconszalonnát vágjuk apró kockákra és tegyük egy serpenyőbe. Kezdjük el pirítani és egy nagyon kicsi zsírt is tegyünk hozzá, mert az nem biztos, hogy elegendő lesz a tojás rántottához, amennyit önmagából fog kiolvasztani.
Majd az egyik hagymát tisztítsuk meg a hajától és azt is vágjuk apró kockákra. Adjuk a baconhoz és pirítsuk üvegesre a szalonnával együtt. A 8 tojást verjük kissé fel egy villával, sózzuk meg és pici őrölt borsot és pici ételízesítőt is adjunk hozzá. Öntsük az egészet a hagymás szalonnára és süssük készre a rántottát.
Ezt követően a sertés karajt vagy combot ( mindkettőből készíthetjük, mert párolva a comb is kíválóan átpuhul ) szeleteljük fel és klopfoljuk ki.
A hús mindkét oldalát sózzuk meg, majd töltsük meg a hús szeleteket.
Ehhez terítsünk a vágódeszkára magunk elé egy kiklopfolt szeletet és a hozzánk eső felére tegyünk 1 evőkanálnyi rántottás tölteléket.
Tekerjük fel és a két végét tűzzük le fogpiszkálóval. Járjunk el mindegyik szeletnél ily módon.
A másik hagymát szintén kockázzuk fel a megtisztítása után és 1 ek. zsíron pirítsuk üvegesre.
Adjunk hozzá 1 tk. őrölt piros paprikát és gyorsan öntsünk alá egy kevés vizet, hogy a paprika meg ne égjen.
Adjunk hozzá a nekünk tetsző mennyiségű sót, 1/2 mk. őrölt borsot, 1 lapos kk. ételízesítőt és öntsük fel még egy kevés vízzel . Keverjük össze és sorakoztassuk bele a töltött húsbucikat. Végül pótoljuk annyi vízzel, hogy éppen ellepje a husikat. Az egészet főzzük 1 órát, s közben óvatosan 1-2-szer keverjük meg, vigyázva a fogpiszkálókra.
Ha már 1 óra után puha a hús, ezt leellenőrizhetjük egy késsel, szedjük ki a húsroládokat egy tányérra.
A tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel, közben egy pici vizet hozzáadva, mert ettől lágyabb, selymesebb lesz a habarék, és habarjuk be vele a pörkölt alapot, s forraljuk ki. Majd vegyük takarék lángra az egészet és óvatosan, de gyorsan húzgáljuk ki a fogpiszkálókat a husikból. Amint ezzel meg vagyunk, rakjuk vissza a mártásba a húsokat, tegyük vissza a lángot nagyobbra és a roládokkal még egyszer forraljuk át.
A finom, tejfölös húsroládokat nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk.
A nokedli elkészítését is megtalálhatod az oldalon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!