MINI NUTELLÁS TEKERCSEK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. leveles tészta
  • 2-3 ek. nutella
  • 1 tojás
  • sütőpapír
  • Elkészítés: Ennek a nutellás mini tekercsnek az ötlete hirtelen történt, ugyanis volt a hűtőmben leveles tészta és már nem sok idő volt a lejáratáig. Mivel nem szerettem volna kidobni, s ha várok vele, ez lett volna a sorsa, így úgy gondoltam valami gyorsat és egyszerűt kellene belőle elkészíteni egy vasárnapi ebéd utánra. Szintén volt itthon nutella is, ezért ez már eldőlt, hogy kis tekercsek lesznek a leveles tésztából. 
    Először a sütőt melegítsük elő. Akinek villany sütője van, 180 fokra alsó-felső sütésre. Akinek pedig más típusú a tűzhelye, ennek a hőfoknak a megfelelőjére állítsa a gombokat.
    A leveles tésztát egy gyúrótáblára téve tekerjük ki a papírból, de a papírt hagyjuk alatta. 
    2-3 púpozott ek. nutellát tegyünk egy kis tálkába és mikróban 1/2-1 perc alatt kicsit olvasszuk fel. 
    Ha nincs is hűtőbe téve, akkor is könnyebb vele dolgozni, ha folyékonyabb, kenhetőbb, mert különben elszakítja az elkenés során a tésztát. 
    Persze ne legyen túl folyós sem, csak kicsit lágyabb, mint amikor még az üvegben van.
    A tészta minden felületét kenjük meg a nutellával.
    Ha ez meg van, a papírról óvatosan megemelve, kezdjük el feltekerni a leveles tésztát.
    Egy jó éles késsel kb. 1,5-2 cm-s darabokra vágjuk fel a rudat. 
    De még mindég a papíron maradjon rajta a tekercs.
    S egy  kissé a közepére illesztve a tésztát, mert így nem kenjük össze a szeletelés során esetleg kifolyó nutellával a deszkánkat.
    Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral és fektessük bele a tekercseket a vágott felükkel lefelé.
    Mielőtt letesszük a sütőpapírra, óvatosan igazítsunk az ujjunkkal a tekercseken, mert a vágás során kicsit összenyomódnak.
    Természetesen kicsi helyet hagyjunk a tekercsek között a tepsibe helyezéskor, hiszen sütés közben megnőnek a tésztácskák.
    Ha mindet leraktuk a tepsire, akkor egy tojást villával verjünk fel egy kis tálkában és egy ecsettel kenjük meg a tekercsek tetejét és kicsit az oldalukat is. 
    Helyezzük be a sütőbe és 15-20 perc alatt süssük készre az apró sütijeinket.
    Nálam 20 perc alatt sültek meg a tekercsek, de a sütési idő mindég sütő függő, kinek milyen sütője van és mennyire süt, így aszerint járjunk el.
    Nekem a tálon egyébként 2 leveles tészta mennyiség látható. 
    Természetesen így a nutella mennyisége is több volt.
    A papírból kitekert tésztát külön kinyújtani nem kell, csak simán ilyen formában dolgozzunk vele.
    Ha valaki szeretné megporcukrozni a tetejét, nyugodtan lehet, de a családom ezt nem kérte, mivel a nutella is édes, így nem akartak plusz édeset még a tetejére. 
    De mindkét változattal, akár porcukorral meghintve, akár csak simán a nutellával, egyaránt finom kis nassolni való.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!