PALACSINTA
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
3 tojás 5-10 dkg cukor ( ki milyen édesen szereti ) 1 vaníliás cukor 6-7 dl tej kb. 30 dkg finom liszt csipet só olaj vagy zsír a palacsintasütő kenéséhez
Elkészítés: Szerintem a palacsinta az az édesség vagy desszert, amit mindenki szeret. A palacsinta tölteléke lehet túró, lekvár, puding, s még sorolhatjuk a változatos töltelékeket. Az összeállítása egyszerű. Csak mindent össze kell keverni és olajozott palacsinta sütőben ki kell sütni a palacsintákat.

Ha lekvárral is, kakaóval vagy mellette pudinggal is szeretnénk tölteni a palacsintákat és a túrót sem szeretnénk kihagyni, abban az esetben csak fele mennyiségű túrókrémet készítsünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A megmosott és szárazra törölt tojásokat üssük bele egy tálba és keverjük ki habosra a kétféle cukorral.
A cukor mennyisége lehet kevesebb is, ha valaki kevésbé édesen szereti. Mi édesen szeretjük, így aszerint kerül bele a cukor mennyisége.
Majd keverjük bele a lisztet.
Fokozatosan engedjük fel annyi tejjel, hogy se túl sűrű, se túl híg palacsintatésztát kapjunk.
A tej mennyiségét majd akkor fogjuk igazán látni, ahogy keverjük ki a tésztát.
Ne legyen se túl sűrű, se túl híg a kikevert palacsinta tészta.
A kikeverést végezhetjük robotgéppel is és kézi habverővel is.
Aki esetleg ásványvízzel szeretné készíteni a palacsintát, akkor fele tej és fele ásványvízzel keverje ki a tésztát.
Én magam is szoktam így is készíteni, ilyenkor ezt az arányt alkalmazom, de a csak tejjel készültet jobban szeretem összeállítani.
Ugyanis tej mindég van itthon, míg szénsavas ásványvíz nagyon ritkán.
Majd zsiradékkal, ami lehet olaj is, de lehet olvasztott sertés zsír is, megkent palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.
Majd zsiradékkal, ami lehet olaj is, de lehet olvasztott sertés zsír is, megkent palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.
Én minden újabb palacsinta tészta előtt picit kiolajozom a palacsinta sütőt és úgy öntöm bele a tésztát.

Ebből a mennyiségből kb. 20-25 palacsinta lesz.
Miután kisütöttük a palacsintákat, a nekünk tetsző töltelékkel töltsük meg őket.
A töltelék lehet: lekvár, kakaópor, főzött puding, túró.
A lekvár adott, kinek milyen van otthon.
Miután kisütöttük a palacsintákat, a nekünk tetsző töltelékkel töltsük meg őket.
A töltelék lehet: lekvár, kakaópor, főzött puding, túró.
A lekvár adott, kinek milyen van otthon.
A kakaósnak valót szoktam instant cukrozott kakaóval is tölteni, de ha ez nincs, akkor egy kevés kakaóport összekeverek egy kis mennyiségű cukorral. S már tehetünk is belőle egy teás kanállal a palacsintára.
Ha pudingosat szeretnénk, ami nálam leginkább vaníliás, akkor az 1 cs. vaníliás pudingport keverjük el 3-4 ek. cukorral és 4 dl tejjel.
Majd főzzük fel sűrűre és hűtsük ki langymelegre.
Ezután már tölthetőek is vele a palacsinták.
Végül a túrókrémet úgy szoktam összeállítani, hogy a 450-500 gr-os kiszerelésű túróhoz adok 5-10 dkg közötti cukrot.
Kerül bele 1 cs. vaníliás cukor, 2-3 ek. tejföl.
Ha van otthon citrom, akkor fél citrom reszelt héja is kerülhet bele, ez csak kellemesebb ízt fog adni neki.
Persze enélkül is ízletes lesz.
A tejföl mennyisége mindég attól függ, hogy mennyire lett krémes a már hozzáadott mennyiségtől a túró.
Alaposan - robotgéppel - keverjük össze a túrókrém hozzávalóit és szintén tölthető már ezzel a töltelékkel is a palacsinta.

Ha lekvárral is, kakaóval vagy mellette pudinggal is szeretnénk tölteni a palacsintákat és a túrót sem szeretnénk kihagyni, abban az esetben csak fele mennyiségű túrókrémet készítsünk.
Így lesz pár darab ilyen, pár darab olyan palacsintánk.
Egy tartalmas leves mellé vagy csak egy délutáni desszertnek kitűnő választás lesz a finom töltelékekkel megtöltött palacsinta.
Jó étvágyat kívánok hozzá!