JOGHURTOS FÁNK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 2 kis doboz vagy 1 nagy doboz natúr joghurt
  • 3 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 2-3 ek. kristály cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • Tetejére: 3-4 ek. porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • Sütéshez: 5-6 dl olaj
  • Elkészítés: Ezt a fánk receptet már többször meg szerettem volna osztani veletek, mert szerintem nagyon egyszerű és amellett, hogy gyorsan összeállítható a tésztája, a sütése sem tart sokáig. Ezt a fánk tésztát nem kell keleszteni, hiszen nem olyan, mint a szalagos vagy más néven farsangi fánk tésztája. S az is fontos szempont, hogy az egyszerűsége mellett nagyon ízletes is. A tésztát gyorsan összeállíthatjuk, s ehhez először tegyük egy tálba az egész tojásokat, majd adjuk hozzá a cukrokat. Én édesebben szeretem, így 3 ek. kristály cukrot számítottam, de aki kevésbé édesen szeretné elkészíteni a fánkot, 2 evőkanállal is elegendő.
    Azután a 2 vaníliás cukrot is adjuk hozzá. 
    Robotgéppel - de lehet kézi habverővel is - keverjük kissé habosra az egészet. 
    Ezt követően adjuk hozzá a joghurtot, majd a lisztet, amiben vegyítsük el a sütőport.
    Miután mindent jól összekevertünk, egy magasabb falú serpenyőben vagy lábasban forrósítsuk fel az olajat és egy kanállal szaggassuk bele a fánkokat. 
    Egyszerre sokat ne tegyünk bele, mert sülés közben megnőnek.
    Ha úgy látjuk, hogy túl gyorsan sül, kicsit mérsékeljük az olaj alatt a lángot, hiszen a tésztának meg kell sülnie, de persze nem kell neki sok sütési idő.
    Ha megsültek az első adag fánkok, szedjük ki egy papírtörlőre és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat. 
    Majd süssük addig, míg el nem fogy a bekevert joghurtos tésztánk.
    Ha kisütöttük a fánkokat, a porcukrot keverjük össze a vaníliás cukorral és egyenként hempergessük meg benne a fánkokat.
    Kínálhatunk mellé lekvárt, pudingot vagy vanília mártást. 
    Bármelyik kísérővel is szolgáljuk fel, mindegyikkel nagyon finom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá.