LECSÓ
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1/2 kg paradicsom
  • 1/2 kg paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • ha van 2-3 dl paradicsomlé
  • 1 ek. zsír
  • Elkészítés: Most ezt a lecsót friss paradicsomból és friss paprikából főztem meg és nagyon egyszerűen készítettem. 
    A hagymát megtisztítjuk és karikákra vagy félkarikákra vágjuk és a zsiradékon üvegesre hevítjük, fonnyasztjuk. A paprikát- a magházát eltávolítva- és a paradicsomot tetszés szerint feldaraboljuk, majd a hagymához adjuk. Ízlés szerint sózzuk és a saját levében hagyjuk készre párolódni. 1 dl vizet öntsünk alá az elején, hogy ne kapjon oda a paradicsom és paprika. Addig főzzük, míg jó puha nem lesz a paprika, a hagyma és a paradicsom szinte szétolvad, krémesre fől.
    Ez a főzési idő kb. 30 perc. 
    Természetesen gyakran keverjük át a lecsót a főzés során.
    Nokedli vagy bármilyen tészta kitűnő köret mellé, de igen laktató kenyérrel is.
    A paradicsomlé nyáron, friss paprikához és paradicsomhoz nem kell,  de télen szoktam hozzá adni, mert én szeretem, ha lédúsabb a lecsó.

    A lecsónak több változatát is el szoktam készíteni, ezért ezeket a recepteket is megosztom.
    Lecsó-II: A készre főtt lecsót gazdagíthatjuk tojással. Ez esetben 1-2 egész tojást villával felverünk és a lecsóhoz csurgatjuk. Párat keverünk rajta, míg a tojás meg nem sül benne és tálalhatunk.
    Lecsó-III: A kész lecsóba 2-3 virslit felkarikázva hozzáadunk és főzzük még addig, amíg a virslink el nem készül. /Lecsókolbász vagy krinolin is lehet a virsli helyett./

    Jó étvágyat kívánok hozzá!