KÖRÖZÖTTEL TÖLTÖTT PAPRIKA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 3-4 közepes méretű paprika
  • 25 dkg túró
  • 1 kisebb fej hagyma
  • kb. 5 dkg puha ráma
  • só, 1 kk. őrölt pirospaprika
  • Elkészítés: A körözöttel töltött paprika nálam sosem marad ki a húsvéti étel repertoáromból. Főként hidegtál mellé ajánlanám. A hidegtál francia salátából, tojáskrémes sonkatekercsből, paradicsomos tojás gombából állhat még a körözöttel töltött paprika mellett. De természetesen más fogásokkal is kiegészíthetjük a hidegtálat.
    Bár ez a hidegtál összeállítás nemcsak húsvét alkalmából kerülhet az asztalra, hanem szerintem egy hideg vacsoraként vagy akár reggelire fogyasztva is megállja a helyét. 
    A körözöttel töltött paprikákat bárki össze tudja állítani.
    Ehhez a paprikákat először mossuk meg és töröljük szárazra és azután vegyük ki a magházát. 
    A hagymát pucoljuk le a héjától és vágjuk nagyon apró kockákra.
    A túrót keverjük ki a rámával, s ha szükséges, még adhatunk hozzá a rámából nagyobb mennyiséget is, hogy krémesebb legyen. 
    Azután keverjük hozzá a felaprított hagymát is. 
    Ízesítsük ízlés szerinti sóval és egy kevés őrölt piros paprikával.
    Ezzel a körözöttel azután töltsük meg kiskanál segítségével a paprikákat, majd tegyük 2-3 órára hűtőbe, hogy a túrókrém kissé megdermedjen a  paprikákban. De ha több ideig pihen a hűtőben, az sem árt neki, sőt, annál jobb lesz.
    Miután állt valamennyi időt a hűtőben, azalatt az ízek is összeértek. 
    Vegyük ki a pihentetés után a hűtőből és szeleteljük fel 1-2 cm-s széles karikákra.
     
    Azt követően így is kínálhatjuk pl. a reggeli mellé akár paradicsommal, szalámival vagy egyéb hideg falatokkal együtt.
    De mint a receptem elején írtam is, összeállíthatunk hozzá más hidegtálas finomságokat is, amiket a paprikánkkal együtt belerendezhetünk egy tálba.
    Így kínálva ez egy remek húsvéti fogás vagy egy könnyű reggeli, ebéd vagy netán vacsora is lehet.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!