KÖRÖZÖTTEL TÖLTÖTT PAPRIKA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 3-4 közepes méretű paprika
  • 25 dkg túró
  • 1 kisebb fej hagyma
  • kb. 5 dkg puha ráma
  • só, 1 kk. őrölt pirospaprika
  • Elkészítés: A körözöttel töltött paprika nálam sosem marad ki a húsvéti étel repertoáromból. Főként hidegtál mellé ajánlanám. Bár szerintem egy hideg vacsoraként vagy akár reggelire fogyasztva is megállja a helyét. Ez az étel egy nagyon gyorsan elkészíthető finomság, bárki össze tudja állítani.
    Ehhez a paprikákat először mossuk meg és töröljük szárazra és azután vegyük ki a magházát. 
    A hagymát pucoljuk le a héjától vágjuk nagyon apró kockákra.
    A túrót keverjük ki a rámával, s ha szükséges, még adhatunk hozzá nagyobb mennyiséget is, hogy krémesebb legyen. 
    Keverjük hozzá a felaprított hagymát is. 
    Ízesítsük ízlés szerinti sóval és egy kevés őrölt piros paprikával.
    Ezzel a körözöttel azután töltsük meg kiskanál segítségével a paprikákat, majd tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy a túrókrém kissé megdermedjen a  paprikákban.
    Miután állt ennyi időt a hűtőben, ezalatt az ízek is összeértek. 
    Vegyük ki a hűtőből és szeleteljük fel 1-2 cm-s széles karikákra.
    Paradicsommal, szalámival vagy egyéb hidegtálas étellel együtt kínálva ez egy remek húsvéti fogás, vagy mint írtam is, egy könnyű reggeli, ebéd vagy vacsora.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!