KÖRÖZÖTTEL TÖLTÖTT PAPRIKA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
3-4 közepes méretű paprika 25 dkg túró 1 kisebb fej hagyma kb. 5 dkg puha ráma só, 1 kk. őrölt pirospaprika
Elkészítés: A körözöttel töltött paprika nálam sosem marad ki a húsvéti étel repertoáromból. Főként hidegtál mellé ajánlanám. Bár szerintem egy hideg vacsoraként vagy akár reggelire fogyasztva is megállja a helyét. Ez az étel egy nagyon gyorsan elkészíthető finomság, bárki össze tudja állítani.
Ehhez a paprikákat először mossuk meg és töröljük szárazra és azután vegyük ki a magházát.
Ehhez a paprikákat először mossuk meg és töröljük szárazra és azután vegyük ki a magházát.
A hagymát pucoljuk le a héjától vágjuk nagyon apró kockákra.
A túrót keverjük ki a rámával, s ha szükséges, még adhatunk hozzá nagyobb mennyiséget is, hogy krémesebb legyen.
Keverjük hozzá a felaprított hagymát is.
Ízesítsük ízlés szerinti sóval és egy kevés őrölt piros paprikával.
Ezzel a körözöttel azután töltsük meg kiskanál segítségével a paprikákat, majd tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy a túrókrém kissé megdermedjen a paprikákban.
Miután állt ennyi időt a hűtőben, ezalatt az ízek is összeértek.
Vegyük ki a hűtőből és szeleteljük fel 1-2 cm-s széles karikákra.
Paradicsommal, szalámival vagy egyéb hidegtálas étellel együtt kínálva ez egy remek húsvéti fogás, vagy mint írtam is, egy könnyű reggeli, ebéd vagy vacsora.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Paradicsommal, szalámival vagy egyéb hidegtálas étellel együtt kínálva ez egy remek húsvéti fogás, vagy mint írtam is, egy könnyű reggeli, ebéd vagy vacsora.
Jó étvágyat kívánok hozzá!