TIRAMISU FŐZÖTT PUDINGGAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. főznivaló vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • külön 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4-6 adag lefőzött fekete kávé
  • 3 tojás
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 szimpla csomag babapiskóta
  • 2-3 kk. rumaroma
  • kakaópor
  • Elkészítés: Ha valaki az interneten tiramisu receptet keres, hát nemcsak egy fajta receptet fog találni. Nekem is 3-4 féle receptem van,  így többféle változatot kipróbáltam már. Ez most is tartalmaz tojást, de főzött vanília pudinggal is készül. Annyit még megemlítenék a recepttel kapcsolatban, hogy  olyan babapiskótát vásároltam hozzá, ami cukrozott tetejű és egy nagy csomagban 3 vagy 4 szimpla csomag van. Külön - külön vannak a csomagok lefóliázva és úgy van egy nagy csomagban az egész.
    Ezt a babapiskótát én azért szeretem, minden más sütihez is, mert ez már így is puha, s így nem kell attól tartani, hogy nehezen puhul meg. 
    Lássuk akkor a receptet.
    A tiramisuhoz először tegyük fel a kávét lefőzni, mert annak ki kell hűlnie.
    Azután a pudingport keverjük ki a 3 ek. cukorral és a tejjel, majd főzzük sűrűre.
    S azt követően langyosra hűtsük ki. Ha meghűlt, a tojásokat válasszuk szét és a 3 tojássárgáját keverjük el a kétféle cukorral, majd a  mascarpónéval.
    Majd keverjük hozzá a pudingot. Mindezeket végezhetjük gépi habverővel.
    Ha ezzel megvagyunk, a tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá és azt már fakanállal dolgozzuk bele a krémbe.
    A lefőzött és kihűlt kávéba keverjük el a rumaromát és készítsünk magunk elé egy jénai tálat vagy porcelán tálat vagy tepsit. Kinek milyen van.
    A babapiskótákat mártsuk meg a kávéban, de csak tényleg mártsuk meg és már vegyük is ki belőle, mert különben elázik a babapiskóta. S minden megmártott piskótát tegyünk le sorban a tál aljára.
    Majd nagyjából felezzük el a krém mennyiségét és a felét simítsuk rá a piskóták tetejére.
    Ezt követően rakjunk le még egy sort a babapiskótákból, amiket természetesen ismételten egyenként mártsunk meg a rumaromás kávéban.
    Ha ezzel is meg vagyunk, a megmaradt másik rész krémet simítsuk rá erre a  piskótára.
    Végül nem marad más hátra, minthogy egy teaszűrőn keresztül szórjuk meg a krém tetejét kakaóporral. 
    Tegyük jó pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
    Érdemes reggel elkészíteni és délután már lehet fogyasztani.
    De ha este készítjük és egy egész éjszakát áll a hűtőben, az még jobb. mert sokkal kellemesebb ízt fogunk kapni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!