CSOKIKRÉMES TORTA
KIADÓS | SZÜLETÉSNAP | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
Tészta: 6 tojás 6 ek. cukor 6 ek. liszt 1 sütőpor Krém: 2cs. főzős csokoládés pudingpor 5 dl tej 10 dkg tejcsokoládé ( 1 tábla csoki ) 20 dkg ráma 20 dkg cukor 1 vaníliás cukor 2 kupak tejszínes mogyoró aroma Teteje: fondant virágok cukorgyöngy
Elkészítés: Ez a torta az anyukám szülinapjára készült és azért csokoládés, mert mellé készült egy tejszínes diótorta is és hát a csokis nálunk megunhatatlan. Ennél a fajta csokitortánál tulajdonképpen az ízén tudunk változtatni, azzal, hogyha nem egyféle csokoládét használunk. Most tejcsokoládét vásároltam hozzá, s nagyon kellemes, selymesen krémes állagú csokikrém lett a végeredmény.
Készítsük el a piskótát.
A tojásokat válasszuk szét és a tojásfehérjéket verjük fel a cukorral kemény habbá. A cukrot akkor adjuk csak hozzá a fehérjékhez, ha képeztünk már egy kis habot.
Azután - ha már megáll a hab a habverőn, akkor lesz jó a tojáshabunk - keverjük hozzá fakanállal a tojások sárgáit. Majd a 6 kanál lisztet - én púpozott evőkanálnyi mennyiséget számolok - s az 1 csomag sütőport. Keverjük el óvatosan csomómentesre.
Egy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a piskóta masszát.
Előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.
Én, amikor sütőpapírt helyezek a tortaformába, vagy akár tepsibe, mindig méretre vágom a sütőpapírt, nem hagyok az oldalára is, mert az csak összegyűrődne ott és akkor a tészta sem egyenletesen, simán terülne el a formában, hanem a papír gyűrődésébe is belesülne.
Amint készen van a piskótánk, vegyük ki a sütőből, s várjunk vele pár percet, majd vegyük ki a formából és a sütőpapírt is távolítsuk el. Így sokkal gyorsabban fog kihűlni, mintha a még meleg formában hagynánk. Ha kihűlt a piskóta, vágjuk három lapba.
Készítsük el a krémet.
A pudingporokat keverjük el a tejjel és főzzük sűrűre. Amikor felfőztük, vegyük le a tűzről és még forró állapotában tördeljük bele a csokoládét. Kevergessük addig, amíg felolvad benne a csoki. S ezt követően hűtsük ki.
A rámát keverjük ki a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a csokis pudingot és 2 kupaknyi aromát. ( A kupak mérete az aroma kupakja. )
Állítsuk össze ezután a tortát.
A kikevert krém 3/4 részével kenjük meg a lapokat.
A félretett 1/4 rész krémből egy kevéssel kenjük meg az oldalát és a tetejét a tortánknak. Egy villával, vagy egy fogazott szélű torta spatulával csíkozzuk meg a torta oldalát. Mindehhez csak annyit kell tennünk, hogy körbe végig húzzuk a krémen a villát vagy a spatulát.
A többi krémet habzsákba vagy kinyomó csőbe tesszük, aminek a végére csillagcsöves mintázót teszünk.
A torta tetejét körben megdíszítjük, csokirózsákat nyomunk rá. Közepére a tortának fondantból készült rózsákat, kálákat és leveleket helyezünk el. A csokirózsákra szintén fondantból készült virágok kerültek. A fondant és az azokból készült díszítő elemek elkészítését megtalálhatjátok az oldalon.
A végén pedig szórjuk meg a torta tetejét ehető cukorgyönggyel
Természetesen más díszítő elemeket is lehet használni. Akár készen kapható marcipán figura is kerülhet a torta közepére.
A cukorgyöngy színe is lehet különböző. Hiszen már sok-sok színárnyalatban kapható.
Jó pár órát hagyjuk állni a tortát - érdemes egy éjszakát pihentetni a hűtőben, pl. ha késő délután készítjük - s azután már szervírozhatjuk is az ünnepeltnek a fincsi csokitortát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Lupercalia
2014-09-11
Kedves Erzsike!
Igen, köszönöm,
mindig megtalálom a
válaszaidat, mert
időnként be szoktam
kukkantani oda, ahol
hozzászóltam. :)
Nagyon örülök, hogy
rátaláltam
oldaladra, azóta
csak sütök-főzök! :)
Szeretettel: Andrea
erzsike
2014-09-11
Köszönöm szépen az elismerő szavaidat!Remélem sikerül
megtalálni a válaszaimat,mert az oldal úgy lett
kialakítva,hogy mindég ahhoz tudok válaszolni csak,
amelyik receptnél te is hozzászóltál?Üdv: Erzsike
Lupercalia
2014-09-10
Csodaszép!
Andrea