GYROS CSIRKEMELLBŐL
EGYSZERŰ | GYORS | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
3 csirkemellfilé 1 tk. gyros fűszerkeverék 1 dl olaj kevés zsiradék
Elkészítés: Gyrost többször szoktam készíteni a családom részére, általában vacsira, mert akkor tud mindenki egyszerre asztalhoz ülni. Éppen ezért 3 csirkemell filét használok fel hozzá, vagy ha sertés hús az alapja, akkor is 1 kg. Én más húsból nem szoktam készíteni. Természetesen aki kevesebbet szeretne csinálni, abban az esetben kevesebb húsra van szükség. Az elkészítése roppant egyszerű, viszonylag gyorsan is megvan.

A húst jól mossuk meg, csepegtessük le róla a vizet vagy itassuk fel róla egy papírtörlővel és vágjuk fel a húst kisebb csíkokra. Ehhez előbb vágjuk le a leeső részt a mellről, majd a nagy szeletet vágjuk hosszában ketté, hogy két szeletet kapjunk. S azután azokat a részeket csíkozzuk fel akkorára, amekkorára szeretnénk.
Egy teáskanál gyros fűszerkeveréket tegyünk egy tálba, s adjunk hozzá 1 dl olajat. Természetesen lehet több fűszert is használni, de én nem szeretem, ha túlságosan intenzíven fűszeres a hús.
Ebbe a keverékbe forgassuk meg a husit és hagyjuk állni 20-30 percig.
Ezután egy serpenyőben süssük készre egy kevés olajon vagy sertés zsíron.
A hús sütése több részletben történjen és kicsit pirítsuk is meg.
Tálaláskor tatziki mártást, pitát - ha lehet házi készítésűt, de a bolti is finom - paradicsomot, paprikát, ha van uborkát kínáljunk mellé, amit saláta ágyon szépen rendezzünk el. Így a saláta is ugyanúgy elfogyasztható a többi zöldség mellett és egyben mutatós is lesz a terítékünk.
Mindezek elkészítésének a menetét szintén felteszem az oldalra.
Ez egy egyszerű, de finom étel, akár ebédre, akár vacsorára kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!