SAJTOS SÜLT HAL
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
50-70 dkg tonhal 10 dkg vaj 3 ek. liszt 2 dl tej 1 tojás 10 dkg reszelt trapista sajt só bors kevés citromlé alufólia
Elkészítés: A halszeleteket besózzuk és borsozzuk. Megcsepegtetjük kicsit citromlével. 5 dkg vajjal megkenjük egyenként az alufólia darabokat- annyit, amennyi halszeletünk van- és ráhelyezzük a halakat. Becsomagoljuk és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a mártást: a megmaradt vajon a lisztet besűrítjük a tejjel, levesszük a tűzről és beleadjuk a sajt felét, a tojássárgáját, csipet sót és csipet borsot. Közben kivesszük a halakat a sütőből és az alufóliában engedett levet is hozzáöntjük a mártáshoz. Jól kikeverjük. A sült halszeleteket egy tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a mártást és megszórjuk a maradék sajttal. Annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt megpirul a tetején.
Rizzsel vagy burgonyapürével és majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Közben elkészítjük a mártást: a megmaradt vajon a lisztet besűrítjük a tejjel, levesszük a tűzről és beleadjuk a sajt felét, a tojássárgáját, csipet sót és csipet borsot. Közben kivesszük a halakat a sütőből és az alufóliában engedett levet is hozzáöntjük a mártáshoz. Jól kikeverjük. A sült halszeleteket egy tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a mártást és megszórjuk a maradék sajttal. Annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt megpirul a tetején.
Rizzsel vagy burgonyapürével és majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!