MARGARÉTA KÉSZÍTÉSE CUKOR MASSZÁBÓL
KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Készen vett dekorációs virágmassza
  • gömb végű marcipán formázó vagy ecset
  • törlőpapír
  • ételfesték
  • gyöngyház fényű lüszter por
  • Elkészítés: A mostani virágok elkészítésének a munka menetét szeretném bemutatni. Ezeket a virágokat az emeletes tortához alkottam, de tulajdonképpen margarétát  sok esetben készítettem már, s be is mutattam. Csak az kicsit mégis más volt. Természetesen ha nincs marcipán formázónk oda haza, az sem baj, sokszor én magam egy ecset végével sokkal jobban el tudom vékonyítani a rózsáknál a szirmokat, mert az inkább a kezemre áll. Ezeknél a virágoknál a készen vásárolt dekorációs virág masszát használtam, mert ebből készülve sokkal szebb margarétákat és rózsákat lehet készíteni, mint a pillecukorból készült fondantból. 

    A készen vásárolt cukormasszából vegyünk el egy nagyon keveset, s kézzel puhítsuk fel, gyúrjuk át. Majd egy kicsi ételfestéket adjunk hozzá, olyan színt, amilyenünk van is és amilyenre szeretnénk. 
    Én most sárgákat készítettem és ehhez sárga gél festéket használtam. Ebből nem kell sok, valóban minimális mennyiség megfesti az anyagot. 
    Egy fogpiszkálót dugjunk bele a festékes tégelybe, s miután az befestékeződött, 3-4 helyen húzzuk át vele a masszán.
    Azután jól gyúrjuk át, hogy a festék mindenhol érje az anyagot. 
    Ha megvagyunk, porcukorral enyhén hintsük meg a munkafelületet és nyújtófával nyújtsuk ki a cukormasszát. 
    Ezt követően vegyük elő a margaréta kiszúróinkat és mindegyik nagyságúból szúrjunk pár virágot. Azután egy ecset vagy marcipán formázóval kissé vékonyítsuk el a szirmok végeit.
    Bár ez a fotó nem mostani, de az ecsetet belemélyítjük a sziromba - ezt szerettem volna itt megmutatni.
    A legnagyobb margaréta fejet tegyük egy bonbonos kerekített tartójába, én ezt nem dobtam ki, mert erre a célra tökéletes.
    Azután szúrjunk ki még egy közepes és egy kicsi margarétát. Mindkettőt az ecset végével vékonyítsuk meg.
    A legalsó margaréta közepét ecsettel picikét vizezzük meg és tegyük rá a középső nagyságú virágot. Erre pedig a legkisebbet, de itt is ecseteljük le vízzel a középrészt.
    A virágokat úgy helyezzük fel, hogy a szirmok ne fedjék egymást.
    Majd papírtörlőből vagy papírzsepiből csináljunk pici gombócokat, galacsinokat és egy kis kés vagy csipesz segítségével a középső és a legfölső virág szirmai alá tegyünk egyet-egyet.
    Ha mindegyikkel megvagyunk, hagyjuk száradni.
    Amikor teljesen megszáradtak, egy csipesz segítségével szedjük ki a papír golyókat és a margaréták csodásan megtartják a szirmok felfelé állását.
    Azután nincs más dolgunk, minthogy a torta dekorálásánál felhelyezzük a tortán lévő hattyúk mellé.
    Akinek van otthon és szeretné, hogy fényesen csillogjanak a virágai, lüszter porral át is kenheti.
    Ehhez csak bele kell mártani az ecsetet a gyöngyház fényű száraz porba és átsimítani vele a virágokat.
    Természetesen ezeket a margarétákat sok más tortára is elkészíthetjük, mindegyiknek csodás éke lesz.

    Kellemes időtöltést kívánok hozzá!