MEGGYES KEKSZES TEKERCS
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 1-2 kk. rumaroma
  • 3 ek. baracklekvár
  • 10 dkg kristály cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. kakaó
  • 10 dkg ráma
  • kevés - kb.1- 2 dl - tej
  • 10 dkg kóuszreszelék
  • 1 ü. meggy befőtt
  • Elkészítés:
    Ezt a klassz, fincsi, a meggynek köszönhetően savanykás ízű kókusztekercset pillanatok alatt össze lehet dobni.
    A recept az olcsó receptek oldalról való, Bajó Angéla receptje, bár én egy kicsit változtattam rajta, mert az eredeti hozzávalók szerint nekem nem tartotta meg a formáját, a szeleteléskor szétesett.
    Ezért több tejet tettem bele és az alapba is tettem kókuszreszeléket.
    A kekszet ne daráljuk meg, hanem egy zacskóba szórjuk bele, azt tegyük egy konyharuha közé és húsklopfolóval törjük össze olyan formán, hogy egy  része legyen darabos, egy része porhanyós.
    Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű rámát, a rumaromát, a kókuszreszelék felét, a kakaót, a lekvárt, a kétféle cukrot és annyi tejet, hogy formázható masszát kapjunk.
    Egy frissentartó fólia darabot terítsünk ki az asztalon, s 5 dkg kókuszreszeléket szórjunk rá egyenletesen. Simítsuk rá a kekszmasszát, a kezünkkel egyengessük el, hogy egy szép kocka vagy téglalap  alakzatot kapjunk.
    A befőttet magozzuk ki és vágjuk ketté, majd szórjuk rá a kisimított kekszalapra. Ezután a fólia segítségével tekerjük fel.

    A fólia két végét jó szorosan fogjuk össze, - én még be is gumiztam, biztos, ami biztos - és így lesz egy nagy keksz hengerünk.
     Hideg helyen hagyjuk állni pár órát és azt követően felszeletelve szervírozzuk.
    Nekem 1-2 szelet még a több tej hozzáadásával sem lett tökéletes, tehát kicsit szétesett, ezért legközelebb a meggyet apróbbra fogom darabolni, viszont a többi szelet szépen egyben maradt. S nagyon finom édesség.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!