MEGGYES KEKSZES TEKERCS
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
25 dkg háztartási keksz 1-2 kk. rumaroma 3 ek. baracklekvár 10 dkg kristály cukor 1 cs. vaníliás cukor 2 ek. kakaó 10 dkg ráma kevés - kb.1- 2 dl - tej 10 dkg kóuszreszelék 1 ü. meggy befőtt
Elkészítés: Ezt a klassz, fincsi, a meggynek köszönhetően savanykás ízű kókusztekercset pillanatok alatt össze lehet állítani. S néhány órai állás után egy remek, sütés nélküli süteményt tudunk a családunk vagy a vendégeink számára kínálni. A recept az olcsó receptek oldalról való, Bajó Angéla receptje, bár én egy kicsit változtattam rajta, mert az eredeti hozzávalók szerint nekem nem tartotta meg a formáját, a szeleteléskor szétesett.
Ezért több tejet tettem bele és az alapba is tettem kókuszreszeléket.
Ennél a süteménynél a kekszet ne daráljuk meg, hanem egy zacskóba szórjuk bele, azt tegyük egy konyharuha közé és húsklopfolóval törjük össze olyan formán, hogy egy része legyen darabos, egy része pedig váljon porhanyóssá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ezért több tejet tettem bele és az alapba is tettem kókuszreszeléket.
Ennél a süteménynél a kekszet ne daráljuk meg, hanem egy zacskóba szórjuk bele, azt tegyük egy konyharuha közé és húsklopfolóval törjük össze olyan formán, hogy egy része legyen darabos, egy része pedig váljon porhanyóssá.
Majd öntsük bele egy tálba.
Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű rámát, a rumaromát, a kókuszreszelék felét, a kakaót, a lekvárt, a kétféle cukrot és annyi tejet, hogy formázható masszát kapjunk.
Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű rámát, a rumaromát, a kókuszreszelék felét, a kakaót, a lekvárt, a kétféle cukrot és annyi tejet, hogy formázható masszát kapjunk.
Jó alaposan dolgozzuk, gyúrjuk össze a hozzávalókat.
Egy frissentartó fólia darabot terítsünk ki az asztalon, s 5 dkg kókuszreszeléket szórjunk rá egyenletesen. Simítsuk rá a kekszmasszát.
Egy frissentartó fólia darabot terítsünk ki az asztalon, s 5 dkg kókuszreszeléket szórjunk rá egyenletesen. Simítsuk rá a kekszmasszát.
A kezünkkel egyengessük el, hogy egy szép kocka vagy téglalap alakzatot kapjunk.
De akár nyújtófával is rásegíthetünk a szép kisimításhoz.
A befőttet ha nem magozott, előbb magozzuk ki - vágjuk ketté, majd szórjuk rá a kisimított kekszalapra.
A befőttet ha nem magozott, előbb magozzuk ki - vágjuk ketté, majd szórjuk rá a kisimított kekszalapra.
Ezután a fólia segítségével tekerjük fel.
A fólia két végét jó szorosan fogjuk össze - én még be is gumiztam, biztos, ami biztos - és így lesz egy nagy keksz hengerünk.
Hideg helyen, hűtőszekrényben vagy hideg spejzben, hagyjuk állni pár órát és azt követően felszeletelve szervírozzuk.
A fólia két végét jó szorosan fogjuk össze - én még be is gumiztam, biztos, ami biztos - és így lesz egy nagy keksz hengerünk.
Hideg helyen, hűtőszekrényben vagy hideg spejzben, hagyjuk állni pár órát és azt követően felszeletelve szervírozzuk.
Nekem 1-2 szelet még a több tej hozzáadásával sem lett tökéletes, tehát az a két szelet kicsit szétesett, ezért legközelebb a meggyet apróbbra fogom darabolni, viszont a többi szelet szépen egyben maradt.
Ezt a tapasztalatot szerettem volna megosztani veletek, s így talán érdemes azonnal kisebb darabokra vágni a meggyet.
De az a két szelet sem veszett kárba, úgy megettük, ahogy volt.
Nagyon finom édesség.
Jó étvágyat kívánok hozzá!