VÁRADI SONKÁS KOCKA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS

HOZZÁVALÓK
  • 25 dkg fodroskocka tészta
  • 20 dkg gépsonka vagy tarja vagy húsvétról megmaradt soka
  • 1 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • só ízlés szerint
  • egy kevés ráma a sütőforma kikenéséhez
  • Elkészítés:

    A tésztát lobogó, sós vízben, amibe tegyünk 1 ek. étolajat is,  kifőzzük és leszűrjük. A sonkát vagy tarját apró kis kockákra vágjuk és összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint fűszerezzük a sóval és a borssal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is. Végül összekeverjük a fifőtt tésztával. Margarinnal kikent tepsibe vagy hőálló tálba simítjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, s előmelegített sütőben ropogós pirosra sütjük, kb. 30-40 percig.

    Tálaláskor kockára vágva szervírozzuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!