VÁRADI SONKÁS KOCKA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS

HOZZÁVALÓK
25 dkg fodroskocka tészta 20 dkg gépsonka vagy tarja vagy húsvétról megmaradt soka 1 dl tejföl 3 db tojás 10 dkg reszelt sajt bors só ízlés szerint egy kevés ráma a sütőforma kikenéséhez
Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós vízben, amibe tegyünk 1 ek. étolajat is, kifőzzük és leszűrjük. A sonkát vagy tarját apró kis kockákra vágjuk és összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint fűszerezzük a sóval és a borssal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is. Végül összekeverjük a fifőtt tésztával. Margarinnal kikent tepsibe vagy hőálló tálba simítjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, s előmelegített sütőben ropogós pirosra sütjük, kb. 30-40 percig.
Tálaláskor kockára vágva szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A tésztát lobogó, sós vízben, amibe tegyünk 1 ek. étolajat is, kifőzzük és leszűrjük. A sonkát vagy tarját apró kis kockákra vágjuk és összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint fűszerezzük a sóval és a borssal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is. Végül összekeverjük a fifőtt tésztával. Margarinnal kikent tepsibe vagy hőálló tálba simítjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, s előmelegített sütőben ropogós pirosra sütjük, kb. 30-40 percig.
Tálaláskor kockára vágva szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!