KIS PIZZA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
Tészta: 20 dkg liszt 1 dl víz 1 kk. cukor 2 dkg élesztő 1 tk. zsír Feltét: 1 kk. pizzafűszer 3-4 ek. kechup 1 kis darab csirkemell 3-4 szelet szalámi 2-3 szelet párizsi fél fej brokkoli 5 dkg trapista sajt 1 tojás só
Elkészítés: Ez a kis pizza tulajdonképpen a családi, nagy pizza kicsinyített változata, csak itt természetesen a tészta hozzávalói kevesebb mennyiségből állnak, s a feltét is kicsit más volt.
A brokkolit szedjük rózsáira, mossuk meg és kevés ételízesítő hozzáadásával sós vízben főzzük meg. A csirkemellfilét szintén főzzük meg sós és ételízesítős vízben. ( Ezzel kapcsolatos tippem megtalálható a családi pizzánál. )
Ha készen van a zöldség és a hús, szűrjük le, majd a húst vágjuk kisebb darabokra.
A vizet egy csészében langyosítsuk meg mikróban és miután langyosra melegítettük, adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt. A csészét fedjük le egy szalvétával és pár percig hagyjuk állni, ezalatt az élesztő dolgozni kezd. Miután felfutott az élesztő, adjuk a liszthez, majd tegyük hozzá a zsírt is és kezdjük el gyúrni a tésztát. 1-2 csipet sót is adjunk hozzá. Ha túl száraznak találjuk, adhatunk még hozzá egy kicsi langyos vizet, kb. 1/2 dl.
Amint összeállítottuk a pizza tésztát, 15-20 percig konyharuhával letakarva a tálat, hagyjuk kelni. Ennél tovább viszont ezt a pizza tésztát nem kell keleszteni.
Eközben a párizsit vágjuk csíkokra, a sajtot reszeljük le és a pizzafűszert keverjük ki a kechuppal.
A kissé megkelt tésztát nyújtsuk ki egy nagytányér nagyságú körlappá és tegyük egy gáztepsi közepére, amit előtte vékonyan kenjünk meg zsírral.
Természetesen akinek van kerek pizzasütő lapja, az azon készítheti.
A pizza felületét kenjük meg a fűszeres kechuppal és rakjuk rá a párizsi csíkokat, a szalámit - ami lehet csemege vagy paprikás szalámi - majd a csirkemell darabokat. A brokkolival rakjuk ki a tésztát, a nyers tojást üssük a pizza közepére és végül szórjuk meg sajttal. Hintsük meg egy pici sóval.
Előmelegített sütőben süssük szép pirosra, kb. 20-25 perc alatt.
A pizzán lévő feltét természetesen bármi más is lehet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A brokkolit szedjük rózsáira, mossuk meg és kevés ételízesítő hozzáadásával sós vízben főzzük meg. A csirkemellfilét szintén főzzük meg sós és ételízesítős vízben. ( Ezzel kapcsolatos tippem megtalálható a családi pizzánál. )
Ha készen van a zöldség és a hús, szűrjük le, majd a húst vágjuk kisebb darabokra.
A vizet egy csészében langyosítsuk meg mikróban és miután langyosra melegítettük, adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt. A csészét fedjük le egy szalvétával és pár percig hagyjuk állni, ezalatt az élesztő dolgozni kezd. Miután felfutott az élesztő, adjuk a liszthez, majd tegyük hozzá a zsírt is és kezdjük el gyúrni a tésztát. 1-2 csipet sót is adjunk hozzá. Ha túl száraznak találjuk, adhatunk még hozzá egy kicsi langyos vizet, kb. 1/2 dl.
Amint összeállítottuk a pizza tésztát, 15-20 percig konyharuhával letakarva a tálat, hagyjuk kelni. Ennél tovább viszont ezt a pizza tésztát nem kell keleszteni.
Eközben a párizsit vágjuk csíkokra, a sajtot reszeljük le és a pizzafűszert keverjük ki a kechuppal.
A kissé megkelt tésztát nyújtsuk ki egy nagytányér nagyságú körlappá és tegyük egy gáztepsi közepére, amit előtte vékonyan kenjünk meg zsírral.
Természetesen akinek van kerek pizzasütő lapja, az azon készítheti.
A pizza felületét kenjük meg a fűszeres kechuppal és rakjuk rá a párizsi csíkokat, a szalámit - ami lehet csemege vagy paprikás szalámi - majd a csirkemell darabokat. A brokkolival rakjuk ki a tésztát, a nyers tojást üssük a pizza közepére és végül szórjuk meg sajttal. Hintsük meg egy pici sóval.
Előmelegített sütőben süssük szép pirosra, kb. 20-25 perc alatt.
A pizzán lévő feltét természetesen bármi más is lehet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!