PÖRKÖLT KÁPOSZTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 dobozos savanyú káposzta vagy 1 kg frissen vásárolt savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma 1 ek. zsír 2 kk. piros paprika só ízlés szerint 20-30 dkg füstölt száraz kolbász 1 dl rizs
Elkészítés: A hagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk piros paprikával, pici vizet öntünk rá, hogy a paprika ne égjen meg, majd hozzáadjuk a káposztát. (Annyi különbség van a két fajta káposzta között, hogy a konzervnek kb. fél órát kell főnie és többször előfordulhat, hogy van otthon a spajzban, míg a frissen vásároltnak legalább 1 óra a főzési ideje.)
Ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a káposztát, megsózzuk és puhára főzzük. Ha megfőtt, beleadjuk a megmosott rizst, átkeverjük és addig főzzük tovább, amíg a rizsszemek megdagadnak. Közben karikára vágjuk a kolbászt, hozzá keverjük a káposztához és még kb. 10-15 percig hagyjuk rotyogni. Ha szükséges, pici vizet adhatunk még alá, nehogy odakapjon a főzés során.

Nagyon egyszerű étel, de kenyérrel fogyasztva laktató.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a káposztát, megsózzuk és puhára főzzük. Ha megfőtt, beleadjuk a megmosott rizst, átkeverjük és addig főzzük tovább, amíg a rizsszemek megdagadnak. Közben karikára vágjuk a kolbászt, hozzá keverjük a káposztához és még kb. 10-15 percig hagyjuk rotyogni. Ha szükséges, pici vizet adhatunk még alá, nehogy odakapjon a főzés során.

Nagyon egyszerű étel, de kenyérrel fogyasztva laktató.
Jó étvágyat kívánok hozzá!