BUNDÁSKENYÉR MUFFIN
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 2-3 szelet kenyér
  • 4 egész tojás
  • őrölt fekete bors
  • 2 dl tejföl
  • 10-15 dkg trapista sajt
  • kevés zsír a muffin formák kikenéséhez
  • Elkészítés: Bundás kenyeret szerintem mindenki tud készíteni, hiszen a kenyér szeleteket csak belemártjuk a sóval elkevert, felvert tojásba és már süthetjük is egy kevés zsiradékon a megmártott kenyérkéket. De ugyanolyan ízletes lesz a bundás kenyér, ha sajtosan és muffin formában megsütve készítjük.
    Első lépésként kapcsoljuk be a sütőnket, hogy bemelegedhessen, mire összeállítjuk a bundás kenyér hozzávalóit.
    Villany sütőnél 200 fokra alsó-felső sütésre, s a hagyományos sütőnél az ennek megfelelőjére állítsuk a kapcsolókat, azaz a hőfokot.
    Vegyünk magunk elé egy vágódeszkára 2-3 szelet kenyeret.
    Ha nem túl nagyok a szeletek, 3 db-ot, de ha egész nagy szeleteink vannak, akkor 2 db is elegendő hozzá.
    Azt követően a kenyereket héját ne hagyjuk rajta, azt a felkockázás előtt vágjuk le körben és az így kapott kenyér szeleteket vágjuk kis kockákra.
    S tegyük egy pillanatig félre.
    Majd üssük bele a megmosott és szárazra törölt tojásokat egy tálba.
    Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg és az egészet habosítsuk ki.
    Keverjük hozzá a 2 dl tejfölt és 10- 15 dkg trapista sajtot, amit előtte reszeljünk le.
    Ha csak 10 dkg sajtunk van otthon, azzal is finom sajtos ízt fogunk kapni, de ha van 15 dkg, akkor adjuk hozzá a ezt a mennyiséget.
    A sajt típusa mindegy, hogy milyen, lehet trapista, gouda, edami, stb.
    Miután minden benne van, egy robotgéppel keverjük össze az alapanyagokat és azután adjuk hozzá a félre tett, kockára vágott kenyér darabokat. 
    Majd forgassuk össze egy fakanállal az egész keveréket a kenyérkockákkal.
    A muffin formáinkat kenjük ki vékonyan sertés zsírral.
    Ha szilikon formáink vannak, abban az esetben azokat érdemes beleállítani egy tepsibe, mielőtt belekanalaznánk a tölteléket, mert így könnyebb behelyezni majd a sütőbe.
    Ha ezzel meg vagyunk, minden formába tegyünk a masszából.
    Próbáljuk meg úgy elosztani, hogy mindegyik formába egyenlő arányban jusson a keverékből.
    Végül tegyük be a tepsit az előmelegített sütőbe és süssük meg a muffinokat.
    A sütési idő 15-20 perc. 
    Ha kicsit sültebbre szeretnénk, mindenképpen legalább 20 percig süssük.
    Amint elkészültek a muffinok, várjunk pár percig, mielőtt kiszednénk a formából.
    Azután emeljük ki őket a formákból és rendezzük el egy tányérra.
    S kínáljunk mellé teát, kakaót vagy tejes kávét.
    Ezzel a kis muffinkákkal megrefolmáltuk a bundás kenyeret.
    De ízében ugyanolyan finom bundás kenyeret tudunk készíteni akár reggelire vagy akár egy gyors vacsorára, mintha serpenyőben sütöttük volna meg a kenyér szeleteinket.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!