NUTELLÁS MUFFIN
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
12,5 dkg cukor 10 dkg ráma 2 egész tojás 16 dkg liszt 1/2 cs. sütőpor 4 ek. tej nutella ( mogyorókrém ) Teteje: 2 dl habtejszín 1 cs. vaníliáscukor cukorgyöngy
Elkészítés: A nutellás muffin szintén akkor készült, amikor az oreó kekszes muffint készítettem. Mivel úgy voltam, hogy megkezdek egy üveg nutellát, akkor ne maradjon ott a fele, mert akkor az ott is fog maradni. Így jött az ötlet, hogy fellapozom a muffinos receptjeimet és keresek egy nutellásat. Egyébként a nutella kicsit drágább kategória, így lehet egy olcsóbb mogyoró krémet is venni, ami nem nutella néven van forgalomban. Az íz-és élvezeti értékén az mit sem fog rontani.





A muffin tésztához először keverjük el a cukrot a szobahőmérsékletű rámával, majd adjuk hozzá a tojásokat, a tejet, s ezután a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozzuk össze.
Egy muffin sütőformát béleljünk ki papír kapszlikkal, majd a kikevert tésztából egy fél ek.-nyi mennyiséget tegyünk minden muffin papír aljára.

Ezután a nutellából minden tésztára rakjunk egy kávéskanálnyi adagot.
Majd a mogyoró krémre megint csak tészta kerüljön. Azaz, egy fél evőkanállal tegyünk a tésztából.
Előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt.

Amikor kihűltek, megdíszíthetjük a muffinok tetejét.
De természetesen önmagában is hagyhatjuk.
Ha mégis díszíteni szeretnénk, lehet krémmel is és tejszínhabbal is.
Én most az utóbbival díszítettem.

Ehhez a habtejszínt a vaníliáscukorral jó kemény habbá verjük fel és egy csillagcsöves habzsákból minden muffin tetejére szépen, spirálos alakban vigyünk fel belőle.
A hab tetejét szórjuk meg ehető cukorgyönggyel.
De akár reszelt csokit, marcipán vagy fondant virágot is tehetünk a hab tetejére.

A díszítés mindenki ízlése és fantáziája szerint történhet.
Akár díszítjük, akár anélkül hagyjuk, minden hogyan finom ez az egyszerű muffin.
Jó étvágyat kívánok hozzá!