ROZMARINGOS-BACONOS CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
2 csirkemell filé ( kb. 60-70 dkg ) kb. 5 dkg baconszalonna rozmaring fűszer szárnyas fűszerkeverék kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez alufólia
Elkészítés: A csirkemellből készült ételeknek számos változata van. Rengeteg recept közül választhatunk, s egyik gusztábban néz ki, mint a másik. Amikor esténként munka után főzök, gyakran előfordul, hogy olyan ételt készítek, ami nem túl időigényes.
Az egyik ilyen főétel a rozmaringos csirkemell, aminek még kellemesebb íze lesz a baconszalonnától.
A csirkemelleket mossuk meg, itassuk fel róla kicsit a vizet egy papírtörlővel. Ezután egy mellet vágjunk középen ketté, majd azt a darabot is szeljük el kettőbe hosszanti irányba. A csirkemellen van egy kis darab húsrész is, ami eláll az egész mellehústól, azt vágjuk le, az lesz egy kisebb szelet hús. Így lesz egy csirkemellből 4 szép szelet husink, s egy kisebb szelet is, a leeső darab.
Azután járjunk el így a másik csirkemellfilével is.
Majd minden szelet húst mindkét oldalán hintsünk meg szárnyas fűszerkeverékkel és rozmaringgal. ( Ez is szárított - nálam legalábbis. )
Egy tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal vagy zsírral és fektessük bele szépen sorban a befűszerezett hús szeleteket. A baconszalonna csíkokat vágjuk ketté és minden húsra fektessünk egy félbevágott szalonna csíkot. Öntsünk a tepsibe a húsok alá kb. 1/2 dl vizet, majd fedjük le a tepsi tetejét egy alufóliával.
Előmelegített sütőben süssük a húst 30 percig.
A fél óra leteltével vegyük le az alufóliát és anélkül is süssük tovább a húst még kb. 10 percig. Ezalatt kicsit ropogósra sül a szalonna a hús tetején.
A csirkemellet a szárnyas fűszerkeverék mellett már külön nem ízesítettem, azaz sót nem használtam, mivel a fűszerkeverék is tartalmaz sót.
S a szalonnában is van só, így ha még külön is megsóznánk a húst, talán túl sós ízt érnénk el.
A készre sült csirkemellet krumpli pürével vagy rizzsel és valamilyen salátával tálalhatjuk.
Egyszerű, de nagyon ízletes főfogást tudunk varázsolni az asztalra, viszonylag rövid időn belül.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
erzsike
2023-09-26
Kedves moni!Nagyon örülök, hogy találsz kedvedre való ételeket, recepteket és el is készíted azokat. Én a húsos ételeket általában 200 fokon szoktam sütni. A süteményeket viszont legtöbbször 180 fokon sütöm meg. Ezután jobban figyelek arra, hogy fel legyen tüntetve a sütési hőfok.Remélem tudtam ebben segíteni, s továbbra is szeretettel várlak az oldalon! Üdvözlettel: Erzsike
moni0205
2023-09-24
Hány fokra kell beállítani a sütőt? Nemrég követem csak az oldalát, de nekem nagybsegítség, és eddig minden nagyon finomra sikerült. :-)