HÉVÍZI SERTÉSPECSENYE
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
60-80 dkg sertés karaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só őrölt fekete bors, majoránna étolaj a tepsi kikenéséhez és a hús tetejére
Elkészítés: A Hévizi sertés pecsenyének az igazi ízét a hússal együtt sült hagyma adja meg igazán. Plusz még a fokhagymával is ízesebbé tesszük ezt a fogást. 


A hús összeállítása előtt kapcsoljuk be a sütőnket.
Villany sütőnél 200 fokra, alsó-felső sütési funkcióra állítsuk a kapcsolókat.
A hagyományos sütőnél pedig ennek a hőfoknak a megfelelőjére.
A sertéshúst először mossuk meg és egy papírtörlővel itassuk fel róla a vizet.
Majd szeleteljük fel és kicsit klopfoljuk ki.
Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és majoránnázzuk meg.
Egy tepsit kenjünk étolajjal és fektessük bele a befűszerezett hússzeleteket. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg a héjától és mindkettőt aprítsuk szeletekre. vagyis a hagymát szálaira vágjuk és a fokhagymát vékony szeleteire.
Rászórjuk a hagymaféléket ezután a husikra.
Egy pici vizet öntünk a tepsibe - kb. 1/2-1 dl közötti mennyiséget.
A húsok tetejét is egy kevés olajjal meglocsoljuk, s aztán a tepsit alufóliával fedjük le.

A 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és az alufólia alatt pároljuk puhára a húsokat. Kb. 50-60 perc ez a párolási, sütési idő.
Azt követően vegyük le az alufóliát és még így is süssük a húsokat, amíg a hagymával együtt kicsi piros színt nem kapnak. Ez nagyjából 20-30 percet vesz igénybe.
Bármilyen körettel, salátával, savanyúsággal szervírozhatjuk.
Bármilyen körettel, salátával, savanyúsággal szervírozhatjuk.
Én most burgonyapürét és párolt káposztát kínáltam hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!