HÉVÍZI SERTÉSPECSENYE
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 60-80 dkg sertés karaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors, majoránna
  • étolaj a tepsi kikenéséhez és a hús tetejére
  • Elkészítés: A Hévizi sertés pecsenyének az igazi ízét a hússal együtt sült hagyma adja meg igazán. Plusz még a fokhagymával is ízesebbé tesszük ezt a fogást. 
    A hús összeállítása előtt kapcsoljuk be a sütőnket.
    Villany sütőnél 200 fokra, alsó-felső sütési funkcióra állítsuk a kapcsolókat.
    A hagyományos sütőnél pedig ennek a hőfoknak a megfelelőjére.
    A sertéshúst először mossuk meg és egy papírtörlővel itassuk fel róla a vizet.
    Majd szeleteljük fel és kicsit klopfoljuk ki. 
    Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és majoránnázzuk meg. 
    Egy tepsit kenjünk étolajjal és fektessük bele a befűszerezett hússzeleteket. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg a héjától és mindkettőt aprítsuk szeletekre. vagyis a hagymát szálaira vágjuk és a fokhagymát vékony szeleteire.
    Rászórjuk a hagymaféléket ezután a husikra. 
    Egy pici vizet öntünk a tepsibe - kb. 1/2-1 dl közötti mennyiséget.
    A húsok tetejét is egy kevés olajjal meglocsoljuk, s aztán a tepsit alufóliával fedjük le.
    A 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és az alufólia alatt  pároljuk puhára a húsokat. Kb. 50-60 perc ez a párolási, sütési idő.
    Azt követően vegyük le az alufóliát és még így is süssük a húsokat, amíg a hagymával együtt kicsi piros színt nem kapnak. Ez nagyjából 20-30 percet vesz igénybe.
    Bármilyen körettel, salátával, savanyúsággal szervírozhatjuk. 
    Én most burgonyapürét és párolt káposztát kínáltam hozzá.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!