SAJTOS HÚSTEKERCSEK KICSIT MÁSKÉNT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 cs. sajtos hústekercsek alap 2 dl főzőtejszín 1 csirkemellfilé 10 dkg trapista sajt pici ráma só 8-10 szelet csirkemell sonka
Elkészítés: Néha-néha én is szoktam olyan főételt készíteni, amihez valamilyen alapport kell hozzáadni. Most is így készült ez a főfogás, viszont kicsit változtattam rajta. Ugyanis 6 személyre - amennyire szerettem volna elkészíteni vacsorára - nem volt annyi csirkemell a fagyóban, s így jött az ötlet a másfajta kivitelezésről.
A készen kapható alapnak a leírása alapján tekercseket kellett volna készíteni, de ez elmaradt.
Úgyhogy úgy írom le a receptet, ahogy elkészítettem.
A csirkemellet mossuk meg, kicsit itassuk fel róla a vizet.
Majd a csirkemell mindkét felét vágjuk 3-4 kis szeletbe. Ezt a 3-4 szeletet úgy lehet kihozni egy fél csirkemellből, hogy rézsútosan vágunk szeleteket a húsból.
Ezután a husikat mindkét oldalukról sózzuk meg.
Egy kisebb méretű tepsit - lasagne méret - kenjünk ki kicsit rámával és fektessük bele sorban a hús szeleteket.
A csirkemell sonkával ezután fedjük be a husikat.
A sajtot reszeljük le és a fele mennyiséggel szórjuk meg a sonka tetejét.
Majd az alapport keverjük el kézi habverővel a főzőtejszínnel és öntsük rá a sajttal megszórt, sonkás csirkére.
Erre szórjuk rá a másik rész reszelt sajtot is.
Előmelegített sütőben süssük ezt követően szép pirosra.
A sütési idő kb. 40-45 perc. ( Sütőtől függően. )
Bármilyen körettel, salátával kínálva nagyon ízletes és egyszerű fogást tudunk varázsolni a szeretteink elé az asztalra.
Jelen esetben burgonyapüré és kukoricás virsli saláta volt a köret. ( Mindkét recept megtalálható az oldalon. )
A főfotónak viszont azért tettem ki a sajtos alapporról készült képet, mert bevallom, nem sikerült olyan képet készítenem, amikor ki van tálalva a főfogás.
Mire észbe kaptam, hogy hoppá, nincs kép, sajnos , vagy legnagyobb örömömre, már nem volt miről készíteni külön, tányéron felszolgált képet.
Ezért bocsika, így csak a szövegben a tepsis fotón látható a végeredmény!
De remélem így is sokan kipróbáljátok, elkészítitek és nem fogtok benne csalódni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!