GRILLEZETT JUH-ÉS GRILLSAJT
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Juhsajt grillsajt kevés zsiradék
Elkészítés: A sajtoknak a grillezéséhez nem lehet bármilyen sajtot használni, mert nem mindegyik tartaná meg az állagát. Azaz, ha egy puha, vagy félkemény sajtot próbálnánk meggrillezni, valószínűleg nem sikerülne, mert egyszerűen szétfolyna, elolvadna a hő hatására. A grillezéshez nagyon alkalmas a juhsajt és a grillsajt. Mindkettőt egy CBA üzletben vásároltam, de szerintem, nagyon sok üzletben, nagy áruházban kapunk ilyen sajtokat. A juhsajtot kimérve vettem, míg a grillsajtot önálló csomagolásban lehet kapni.
Én ennél a receptnél nem fűszereztem be külön a sajtokat, mert abban a zsiradékban sütöttem, grilleztem meg, amiben a csirkemellet is sütöttem. ( Grillezett csirkemellként található a receptek között. ) S a zsiradékban már benne volt a csirkemellnek a fűszere.
Természetesen, ha nagyon kevés zsiradékunk maradt a serpenyőben, akkor azt pótoljuk ki.
Így csupán felszeleteltem a sajtokat és mindegyiket meggrilleztem, megpirítottam a finom fűszeres zsiradékban. Nem kell neki sok idő és természetesen párszor meg is kell fordítani a sajtot a sütés során, hogy mindkét oldala megpiruljon.
A grillezett sajt nagyon ízletes körete lett a csirkemellnek, s mellé tejszínes ribizli mártást is készítettem, aminek a leírását szintén megtalálhatjátok az oldalon.
Ha nem fűszeres zsiradékban sütjük ki, ( mint most a receptben leírtak szerint, abban készült ) abban az esetben ha meghintjük egy kevéske ételízesítővel, attól is remek ízharmóniát fogunk kapni.
Akik szeretik a sajtot, azoknak mindenképpen ajánlom, hogy próbálják ki, mert egy kicsit különleges, nem hétköznapi menüt készíthetnek el és emellett nagyon finom köretet is varázsolhatunk az asztalra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!