TÚRÓRUDIS MUFFIN
EGYSZERŰ | GYORS | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
4 tojás 10 dkg ráma 1 vaníliás cukor 20 dkg kristály cukor 30 dkg liszt 1 sütőpor 1 késhegynyi szódabikarbóna 1 csipet só 25 dkg túró 1,25 dl tej 4-5 db túrórudi muffin papír
Elkészítés:
Ez a fincsi muffin nemcsak ízletes sütemény, hanem különleges kinézetű is, amikor kettévágva megcsodáljuk a belsejét, hogy hogyan is néz ki a túrórudi a muffin közepén.
Az elkészítése roppant egyszerű, a sütése sem kíván sok figyelmet és a végén önmagában is fogyaszthatjuk, de akár krémmel vagy tejszínhabbal is megdíszíthetjük.
Először a rámát keverjük ki a tojással, majd adjuk hozzá a kétféle cukrot, a csipet sót és jól keverjük ki.
Azután adjuk hozzá a túrót, az 1 dl-től valamivel több tejet, a lisztet, amiben keverjük el előbb a sütőport és a szódabikarbónát.
Miután kikevertük a tésztát, a túrórudikat vágjuk 4 darabba és a muffin sütőformát béleljük ki a papír kapszlikkal.
A tésztából tegyünk egy keveset, kb. 1 lapos teás kanálnyi mennyiséget a papírforma aljára és ültessünk bele egy darab túrórudit.
A rudi tetejére pedig tegyünk annyi tésztát, hogy nagyjából háromnegyedig legyen a papírban a tészta mennyisége. Kb. még egy nagy teáskanálnyi legyen.
Majd ha mindegyikkel megvagyunk, előmelegített sütőben süssük készre kb. 20-25 perc alatt.
Nekem több lett, mint 12 db.
Mivel 2-3 adagot is készítek egyszerre, van, hogy nem is jut mindegyikbe túrórudi, akkor befőttel helyettesítem.
De ez az önmagában is túrós alaptészta túrórudival az igazi.
A túrórudi nem muszáj, hogy natúr legyen, lehet gyümölcsös is, epres, barackos stb. Mindegyikkel fincsi lesz.
A kihűlt muffint önmagában is kínálhatjuk, de a tetejére készíthetünk valamilyen krémet is vagy felvert tejszínhabbal is megdíszíthetjük.
Mindkettőt csillagcsöves habzsákból tegyük a tetejére, azzal díszítve mutatós lesz a muffinunk.
Akár fondant virágokat, vagy csak cukorgyöngyöt is tehetünk a habra vagy krémre.
Aki szereti a muffint, annak bátran ajánlom, hogy próbálja ki, nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!