RÁNTOTT SERTÉS KARAJ
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
6-8 szelet ( kb. 1 kg ) sertés karaj só 5-10 dkg liszt 2-3 tojás 10-15 dkg zsemlemorzsa bő mennyiségű olaj a sütéshez ( kb. a 6-8 szelethez legalább 3/4 liter ) papírtörlő a zsiradék felitatásához
Elkészítés:
A rántott hús elkészítését nagyon könnyű elsajátítani, szerintem mindenki ismeri.
De mégis felteszem az oldalra, hiszen minden kezdő háziasszony vagy úriember, ha nem készített még ilyen ételt, valahonnan megszeretné tanulni.
A recept egyszerű és kevés hozzávalóból áll.
A rántott húst, ha sertésből készül, mindenképpen érdemes karajból készíteni, hiszen az nem inas, nem szalonnás, mint a comb vagy a lapocka.
A karajt, ha egyben vásároltuk meg, szeleteljük fel olyan 1 cm széles szeletekre.
Majd kicsit klopfoljuk ki.
Azután mindkét oldalról hintsük meg sóval és panírozzuk be a husikat.

Először lisztbe, majd villával felvert tojásba és végül zsemlemorzsába forgassuk meg a húst.
Ezt követően forrósítsunk fel olajat, ami bőséges legyen, mert különben leég a zsemlemorzsa és süssük szép arany barnára a husikat mindkét oldalról.
Majd szedjük ki egy szalvétára vagy papírtörlőre a sült húsokat, s itassuk fel róla a felesleges olajat.
A finom rántott hús mellé burgonyapürét, párolt zöldséget, tükörtojást készíthetünk. ( Minden recept megtalálható az oldalon. )
S valamilyen saláta vagy savanyúság mindenképpen illik hozzá.
Elszeretném még mondani egy konyhai tippemet, tapasztalatomat.
Amikor húst klopfolok, úgy szoktam végezni ezt a műveletet, hogy a fa vágódeszka alá teszek egy konyharuhát, ettől lágyabb hangja lesz a klopfolásnak. S a húst egy nejlon zacskóba teszem bele és így klopfolom ki, mert ezáltal elkerülhető, hogy a húsról szétfröccsenjen bárhová is egy húsdarab.
Remélem a saját tapasztalatom másoknak is könnyedséget szerez a konyhában.
Jó étvágyat kívánok hozzá!