MAJORÁNNÁS, FOKHAGYMÁS CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6 db egész csirkecomb
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • őrölt piros paprika
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • sertés zsír
  • alufólia
  • kevés víz
  • Elkészítés: A sütőben sült csirkecombok elkészítése rengeteg variációban fellelhető,  én magam is sokféleképpen szoktam elkészíteni ezt a fenséges főfogást. Az egyik finomság a rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő, majoránnás csirkecomb.
    Ehhez a csirkecombokat mossuk meg, majd itassuk fel róla a vizet.
    A husikat mindkét oldalról sózzuk meg, szórjuk meg őrölt borssal.
    Ezt követően kb. fél ek. sertés zsírral kenjünk ki egy tepsit és ekkor folytassuk a húsok befűszerezését. Azaz, én  így szoktam eljárni, mert ezzel a módszerrel nem pereg le róla a majoránna. 
    Miután kikentük zsírral a tepsit, fogjunk a kezünkbe egy combot és azt az oldalát - az alsó felét - amit belefektetünk a tepsibe, hintsük meg majoránnával. 
    S tegyük így, a majoránnás felével  bele a tepsibe. Járjunk el ugyanígy mindegyik csirkecombbal. 
    Ezután már a tepsiben szépen sorakozó comboknak a felső felét is szórjuk meg gazdagon majoránnával. Az őrölt piros paprikával szintén hintsük meg a husik tetejét, de ebből már csak egy-két csipettel szórjuk meg.
    Majd pucoljuk le a héjától a fokhagyma gerezdeket és mindegyiket vágjuk ketté vagy három darabba, attól függően, hogy mekkora a fokhagyma gerezdünk. Minden hús tetejére tegyünk két-három darabka fokhagymát.
    A tepsibe a combok alá öntsünk kb. 1 dl vizet és fedjük be a tepsi tetejét alufóliával.
    Előmelegített sütőben süssük 1 órát, majd ezután vegyük le az alufóliát és süssük még kb. 1/2 órát.
    Ha szükséges, pótolhatjuk alatta az elpárolgott vizet, de általában nekem nem kell.
    Ezalatt az idő alatt nagyon puha lesz a combok belseje és a külső rétege a husinak szép piros és ropogós lesz a piros paprikának köszönhetően is.
    Bármilyen krumplis vagy rizses körettel és salátával szervírozhatjuk. 
    Minden alkalomra megállja a helyét ez a finom szárnyas étel, legyen egy vasárnapi ebéd, vagy akár ünnepi lakoma.
    ( A főfotón még egy húsétel is látható a tálon elrendezve, s ez a másik finomság pedig a Dubarri sertés szelet. )

    Jó étvágyat kívánok hozzá!