MAJORÁNNÁS, SAJTOS HÚS
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
4 szelet ( de lehet több is ) sertés karaj só, bors majoránna kevés zsiradék a sütéshez 5 dkg trapista sajt
Elkészítés: Ezt a főfogást jelen esetben csak 4 szelet húsból készítettem, ( nálam ez már szokatlan, én mindég jóval többet készítek ) mert másmilyen hús is készült mellé, ezért természetesen több szelet húsból is süthetjük, akkor viszont több sajtra lesz szükségünk.
A hússzeleteket klopfoljuk kicsit ki, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk meg. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés zsiradékot - zsírt vagy olajat, ki mit használ szívesebben - és süssük készre mindkét oldalról a fűszerezett húsokat. Egy tepsit vagy hőálló tálat picit kenjünk ki zsiradékkal, fektessük bele a megsült hús szeleteket. A sajtot reszeljük le és mindegyik hús tetejére rakjunk belőle. Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a sajt ráolvad a husikra.
Bármilyen körettel, salátával és/vagy savanyúsággal tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A hússzeleteket klopfoljuk kicsit ki, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk meg. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés zsiradékot - zsírt vagy olajat, ki mit használ szívesebben - és süssük készre mindkét oldalról a fűszerezett húsokat. Egy tepsit vagy hőálló tálat picit kenjünk ki zsiradékkal, fektessük bele a megsült hús szeleteket. A sajtot reszeljük le és mindegyik hús tetejére rakjunk belőle. Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a sajt ráolvad a husikra.
Bármilyen körettel, salátával és/vagy savanyúsággal tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!