VARGABÉLES
EGYSZERŰ | KIADÓS | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 25 dkg cérnametélt
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 db-os réteslap
  • 5-10 dkg olvasztott ráma
  • porcukor
  • Elkészítés: A vargabéles remek második fogás lehet egy tartalmas bableves után. Vagy csak egy krémes helyett is kínálhatjuk a családtagjaink számára.
    Ehhez először főzzük ki lobogó, sós vízben a cérnametéltet. Én mindég teszek a főzővízbe egy kis olajat is.
    Miután kifőztük a tésztát, szűrjük le, egy pici olajjal keverjük át, hogy ne ragadjon össze és tegyük félre.
    A tojások sárgáit ezután keverjük ki a kétféle cukorral, a tejföllel, majd 
    keverjük hozzá a túrót is.
    Miután kikevertük a tojásos masszát, adjuk hozzá egy megmosott és szárazra törölt citrom reszelt héját és végül a mazsolát. 
    Ezt követően a tojásos alapba keverjük bele a kifőzött tésztát.
    Végül verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét és óvatosan forgassuk bele a tésztás alapba. 
    Egy gáztepsit kenjünk ki olvasztott rámával és fektessünk bele egy réteslapot. 
    Kenjük meg ezt is olvasztott rámával és helyezzünk rá még egy réteslapot. Ezt is kenjük meg és tegyünk rá még egy lapot. 
    Erre a réteslapra simítsuk rá a tölteléket és a töltelék tetejét fedjük be egy réteslappal. 
    Azt is kenjük meg olvasztott rámával, majd megint egy lap kerüljön rá. Végül miután lekentük ezt is olvasztott rámával, tegyük rá az utolsó réteslapot. 
    Ennek a tetejét szintén kenjük le és 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg a vargabélest kb. 30 perc alatt. 
    A sütés után hűtsük ki, vagy legalább langyosra - ekkor már szeletelhető - és kockákra vágva, porcukorral meghintve szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!