VARGABÉLES
EGYSZERŰ | KIADÓS | GYORS
HOZZÁVALÓK
25 dkg cérnametélt 4 tojás 15 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor 50 dkg túró 2 dl tejföl 10 dkg mazsola 1 citrom reszelt héja 6 db-os réteslap 5-10 dkg olvasztott ráma porcukor
Elkészítés: A vargabéles remek második fogás lehet egy tartalmas bableves, lencse leves után. Vagy éppen egy lencse főzelék utáni édességként is kínálhatjuk. De csak egy krémes helyett is elkészíthetjük a családtagjaink számára.



Ehhez először főzzük ki lobogó, sós vízben a cérnametéltet.
Én mindég teszek a főzővízbe egy kis olajat is.
Miután kifőztük a tésztát, szűrjük le, egy pici olajjal keverjük át, hogy ne ragadjon össze és tegyük félre.
A tojások sárgáit ezután keverjük ki habosra a kétféle cukorral.
Majd hozzá adva a tejfölt, azzal is dolgozzuk össze.
Azután keverjük hozzá a túrót is.
Miután kikevertük a tojásos masszát, adjuk hozzá egy megmosott és szárazra törölt citrom lereszelt héját és végül a mazsolát.
Ezt követően a tojásos alapba keverjük bele a kifőzött tésztát.
Végül verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét és óvatosan forgassuk bele a tésztás alapba.

Egy gáztepsit kenjünk ki olvasztott rámával és fektessünk bele egy réteslapot.
Kenjük meg olvasztott rámával és helyezzünk rá még egy réteslapot. Ezt is kenjük meg az olvasztott rámával és tegyünk rá még egy lapot.
Erre a réteslapra simítsuk rá a tölteléket és a töltelék tetejét fedjük be egy réteslappal.
Azt szintén kenjük meg olvasztott rámával, majd megint egy lap kerüljön rá. Végül miután lekentük ezt is olvasztott rámával, tegyük rá az utolsó réteslapot.
Ennek a tetejét megint csak kenjük le és 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg a vargabélest kb. 30 perc alatt.

A sütés után hűtsük ki vagy legalább langyosra - ekkor már szeletelhető - és kockákra vágva, porcukorral meghintve szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!