SÜTŐZACSKÓBAN SÜLT CSIRKECOMB ÉS SERTÉS OLDALAS
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
2 db sütőzacskó 6 darabba vágott sertés oldalas 6 db egész vagy alsó vagy felső csirkecomb 6 gerezd fokhagyma majoránna, őrölt fekete bors só őrölt piros paprika sültcsirke fűszersó étolaj
Elkészítés:
Ez a csodás főétel természetesen külön-külön is elkészíthető, nem
szükségszerű, hogy egyszerre készítsük el. Én úgy jártam el, hogy egyszerre készítettem csirke és sertés húst, de külön-külön sütőzacskóban. A sertés oldalas 6 darabba lett feldarabolva és a 6 egész csirkecombot ketté vágva
használtam fel.
De aki csak csirkecombot szeretne ily módon sütni, akkor csak azt
készítsen, s aki pedig csak oldalast, így nem feltétlen kell a pipi husi. Ez
mindenkinek a saját döntésén múlik, s így persze a hozzávalók is aszerint kell,
hogy változzanak.
Egyébként sütőzacskóban megsütni a húsételünket nem ördöngősség,
így nem kell tartanunk tőle. Így rendkívül puha lesz a hús, hiszen a saját gőzében puhul meg a husi.
Az elkészítéséhez vegyük elő a sütőzacskókat - ma már sok helyen megvásárolható - a hozzá tartozó kötözővel együtt ( ennek hiányában, otthon keressünk egy-egy darab spárgát ). Én nem tudom miért, de az én csomagomhoz nem tartozott kötöző - lehet, hogy csak le kell vágni ollóval belőle egy darabot? Na ezt nem tudom...így külön kötöző madzagot használtam.
Az oldalasokat mindkét oldalról sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk meg és egy pici őrölt paprikával is hintsük meg. A combokat pedig a fűszersó leírása alapján fűszerezzük meg - én nem használom fel az egész tasakot, csak egy teáskanálnyit.
A csirkecombokat és az oldalasokat is tegyük bele külön-külön sütőzacskóba, és pucoljuk meg a fokhagymákat, majd fele arányban dobjuk a zacskóba a husik mellé. Kössük meg a sütőzacskó száját és egy tűvel szúrkáljuk meg a tasakot, hogy a gőz el tudjon távozni sülés közben. Előmelegített sütőben süssük egy órát. Nézzünk rá és ha úgy látjuk süssük még egy kis ideig, én még kb. 20 percig sütöttem.
Amit még mindenképpen szeretnék megemlíteni, az az, hogy a sütés során a meleg hatására a sütőzacskó fel fog fúvódni, de ez természetes velejárója, nem kell meglepődni rajta. S amikor készen van a sültünk, ollóval vágjuk fel a zacskót és már tálalhatjuk is a sült finomságokat.
Bármilyen körettel és savanyúval kínálhatjuk.
Ez a csodás főétel természetesen külön-külön is elkészíthető, nem
szükségszerű, hogy egyszerre készítsük el. Én úgy jártam el, hogy egyszerre készítettem csirke és sertés húst, de külön-külön sütőzacskóban. A sertés oldalas 6 darabba lett feldarabolva és a 6 egész csirkecombot ketté vágva
használtam fel.
De aki csak csirkecombot szeretne ily módon sütni, akkor csak azt
készítsen, s aki pedig csak oldalast, így nem feltétlen kell a pipi husi. Ez
mindenkinek a saját döntésén múlik, s így persze a hozzávalók is aszerint kell,
hogy változzanak.
Egyébként sütőzacskóban megsütni a húsételünket nem ördöngősség,
így nem kell tartanunk tőle. Így rendkívül puha lesz a hús, hiszen a saját gőzében puhul meg a husi.
Az elkészítéséhez vegyük elő a sütőzacskókat - ma már sok helyen megvásárolható - a hozzá tartozó kötözővel együtt ( ennek hiányában, otthon keressünk egy-egy darab spárgát ). Én nem tudom miért, de az én csomagomhoz nem tartozott kötöző - lehet, hogy csak le kell vágni ollóval belőle egy darabot? Na ezt nem tudom...így külön kötöző madzagot használtam.
Az oldalasokat mindkét oldalról sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk meg és egy pici őrölt paprikával is hintsük meg. A combokat pedig a fűszersó leírása alapján fűszerezzük meg - én nem használom fel az egész tasakot, csak egy teáskanálnyit.
A csirkecombokat és az oldalasokat is tegyük bele külön-külön sütőzacskóba, és pucoljuk meg a fokhagymákat, majd fele arányban dobjuk a zacskóba a husik mellé. Kössük meg a sütőzacskó száját és egy tűvel szúrkáljuk meg a tasakot, hogy a gőz el tudjon távozni sülés közben. Előmelegített sütőben süssük egy órát. Nézzünk rá és ha úgy látjuk süssük még egy kis ideig, én még kb. 20 percig sütöttem.
Amit még mindenképpen szeretnék megemlíteni, az az, hogy a sütés során a meleg hatására a sütőzacskó fel fog fúvódni, de ez természetes velejárója, nem kell meglepődni rajta. S amikor készen van a sültünk, ollóval vágjuk fel a zacskót és már tálalhatjuk is a sült finomságokat.
Bármilyen körettel és savanyúval kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!