TEPSIS KRUMPLI MIRELITES CSIRKEMELLEL
EGYSZERŰ | KIADÓS | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • 1 kg fagyasztott előkészített panírozott csirkemell
  • 10 dkg baconszalonna
  • 10 dkg trapista sajt
  • ráma a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: Néha-néha előfordul, hogy fagyasztott, előkészített, elősütött terméket készítek, de úgy gondolom azt is különlegesen, nem hagyományos módon  lehet elkészíteni és mutatósan  lehet szervírozni.  Most is így tettem.
    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk és sós vízben puhára főzzük. Amíg fő a krumpli, azalatt a  panírozott csirkemelleket bő, forró zsiradékban kisütjük. Ha megfőtt a krumpli, leszűrjük és rámával kikent gáztepsibe öntjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és megszórjuk vele a krumplit. Majd egy kevés ételízesítővel is meghintjük  a tetejét. Szépen sorban rárakjuk a tetejére a kisütött csirkemelleket. A baconszalonna csíkokat ketté vágjuk és ide-oda szétrakosgatjuk a krumplik és husik közé. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a finomságra.

    Lilahagymás ubisalátával kínálva garantált a siker, még akkor is, ha félkész termékből készítettünk ebédet vagy vacsorát.

    Jó étvágyat kívánok!