TEPSIS KRUMPLI MIRELITES CSIRKEMELLEL
EGYSZERŰ | KIADÓS | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
1 kg burgonya só ételízesítő petrezselyemzöld 1 kg fagyasztott előkészített panírozott csirkemell 10 dkg baconszalonna 10 dkg trapista sajt ráma a tepsi kikenéséhez
Elkészítés: Néha-néha előfordul, hogy fagyasztott, előkészített, elősütött terméket készítek, de úgy gondolom azt is különlegesen, nem hagyományos módon lehet elkészíteni és mutatósan lehet szervírozni. Most is így tettem.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk és sós vízben puhára főzzük. Amíg fő a krumpli, azalatt a panírozott csirkemelleket bő, forró zsiradékban kisütjük. Ha megfőtt a krumpli, leszűrjük és rámával kikent gáztepsibe öntjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és megszórjuk vele a krumplit. Majd egy kevés ételízesítővel is meghintjük a tetejét. Szépen sorban rárakjuk a tetejére a kisütött csirkemelleket. A baconszalonna csíkokat ketté vágjuk és ide-oda szétrakosgatjuk a krumplik és husik közé. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a finomságra.
Lilahagymás ubisalátával kínálva garantált a siker, még akkor is, ha félkész termékből készítettünk ebédet vagy vacsorát.
Jó étvágyat kívánok!
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk és sós vízben puhára főzzük. Amíg fő a krumpli, azalatt a panírozott csirkemelleket bő, forró zsiradékban kisütjük. Ha megfőtt a krumpli, leszűrjük és rámával kikent gáztepsibe öntjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és megszórjuk vele a krumplit. Majd egy kevés ételízesítővel is meghintjük a tetejét. Szépen sorban rárakjuk a tetejére a kisütött csirkemelleket. A baconszalonna csíkokat ketté vágjuk és ide-oda szétrakosgatjuk a krumplik és husik közé. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a finomságra.
Lilahagymás ubisalátával kínálva garantált a siker, még akkor is, ha félkész termékből készítettünk ebédet vagy vacsorát.
Jó étvágyat kívánok!