CSIRKERAGU LEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
1 csirkének aprólékai 30-40 dkg zöldborsó 5-6 szem burgonya 2 szál sárgarápa 2 szál petrezselyem gyökér 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma só ízlés szerint 5-6 szem egész bors 2 kk. ételízesítő 1 kk. őrölt pirospaprika petrezselyemzöld
Elkészítés: A csirke aprólékból készült raguleves szerintem az egyik legfinomabb leves, nemcsak finom, hanem meghozza az étvágyat is. Nemcsak egy vasárnapi ebédre ajánlom, hanem ha valaki beteg, s ilyen levest szolgálunk fel neki, erőt ad a gyógyuláshoz is.
Jó étvágyat kívánok!
Ehhez a leveshez először a zöldségeket pucoljuk meg, mossuk meg és tetszőleges darabokra vágjuk fel. Lehet akár karikákra, hasábokra vagy kisebb darabokra is vágni. Majd a burgonyát ugyanúgy pucoljuk meg és azt is vágjuk fel kisebb kockákra. A csirkeaprólékot ezután szintén mossuk meg. Készítsünk elő egy fazekat és a zöldségeket is és a csirke aprólékot is tegyük bele a fazékba. Adjuk hozzá a megmosott borsót is és öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni. Én 4-5 l-es fazékban szoktam készíteni, de mindenki maga tudja, hogy mennyi levesre van szükség. Majd hozzáadjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. A petrezselyemzöldet szintén megmosva aprítsuk fel vagy akár egyben hagyva, összekötve, tegyük a levesbe. Befűszerezzük sóval, egész borssal. Amikor már 1-2-t forrt, az ételízesítőt is tegyük hozzá, s addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek puhák nem lesznek. Ezt követően a pirospaprikával adjunk egy kis színt a levesnek. Végül bármilyen levesbe való tésztát adhatunk hozzá, ezzel még főzzük 10-15 percig.
Jó étvágyat kívánok!