CSIRKERAGU LEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 csirkének aprólékai
  • 30-40 dkg zöldborsó
  • 5-6 szem burgonya
  • 2 szál sárgarápa
  • 2 szál petrezselyem gyökér
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 5-6 szem egész bors
  • 2 kk. ételízesítő
  • 1 kk. őrölt pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • Elkészítés: A csirke aprólékból készült raguleves szerintem az egyik legfinomabb leves, nemcsak finom, hanem meghozza az étvágyat is. Nemcsak egy vasárnapi ebédre ajánlom, hanem ha valaki beteg, s ilyen levest szolgálunk fel neki, erőt ad a gyógyuláshoz is. 
    Ehhez a leveshez először a zöldségeket pucoljuk meg, mossuk meg és tetszőleges darabokra vágjuk fel. Lehet akár karikákra, hasábokra vagy kisebb darabokra is vágni. Majd a burgonyát ugyanúgy pucoljuk meg és azt is vágjuk fel kisebb kockákra. A csirkeaprólékot ezután szintén mossuk meg. Készítsünk elő egy fazekat és a zöldségeket is és a csirke aprólékot is tegyük bele a fazékba. Adjuk hozzá a megmosott borsót is és öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni. Én 4-5 l-es fazékban szoktam készíteni, de mindenki maga tudja, hogy mennyi levesre van szükség.  Majd hozzáadjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. A petrezselyemzöldet szintén megmosva aprítsuk fel vagy akár egyben hagyva, összekötve, tegyük a levesbe. Befűszerezzük sóval, egész borssal. Amikor már 1-2-t forrt, az ételízesítőt is tegyük hozzá, s addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek puhák nem lesznek. Ezt követően a pirospaprikával adjunk egy kis színt  a levesnek. Végül bármilyen levesbe való tésztát adhatunk hozzá, ezzel még főzzük 10-15 percig.

    Jó étvágyat kívánok!