MARHAHÚS LEVES
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1-2 db húsos marhacsont 5-6 szem burgonya 2 szál sárgarépa 2 szál petrezselyemgyökér 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma só ízlés szerint 5-6 szem egész bors 2 kk. ételízesítő 2 kk. pirospaprika 1/2 csokor petrezselyemzöld valamilyen apró tészta
Elkészítés:
A húsos marha csontot mossuk meg és tegyük egy akkora fazékba, amennyi levest szeretnénk készíteni.
A zöldségeket pucoljuk meg, mossuk meg és tetszőleges darabokra vágjuk fel. A megtisztított zöldségeket szintén tegyük a fazékba és öntsük fel az egészet vízzel. Fűszerezzük be sóval, egész borssal és adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet is. A hagymát és fokhagymát pucoljuk meg és tegyük ezt is a levesbe.
Ezután hagyjuk szépen főlni a levesünket. Közben egy fél óra elteltével, amikor már forrásnak indult a leves, ízesítsük meg ételízesítővel, majd hagyjuk addig főlni, amíg a hús puha nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát és ezt követően tegyünk bele valamilyen levesbetétet. Bármilyen apró tészta jó hozzá, pl. betűtészta, kis levéltészta, csillagtészta stb. A tészta hozzáadása után még főzzük 10-15 percig, amíg a tészta is megpuhul.
A leves mellett felszolgált marhahús nagyon ízletes egy kevés ecetes tormával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A húsos marha csontot mossuk meg és tegyük egy akkora fazékba, amennyi levest szeretnénk készíteni.
A zöldségeket pucoljuk meg, mossuk meg és tetszőleges darabokra vágjuk fel. A megtisztított zöldségeket szintén tegyük a fazékba és öntsük fel az egészet vízzel. Fűszerezzük be sóval, egész borssal és adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet is. A hagymát és fokhagymát pucoljuk meg és tegyük ezt is a levesbe.
Ezután hagyjuk szépen főlni a levesünket. Közben egy fél óra elteltével, amikor már forrásnak indult a leves, ízesítsük meg ételízesítővel, majd hagyjuk addig főlni, amíg a hús puha nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát és ezt követően tegyünk bele valamilyen levesbetétet. Bármilyen apró tészta jó hozzá, pl. betűtészta, kis levéltészta, csillagtészta stb. A tészta hozzáadása után még főzzük 10-15 percig, amíg a tészta is megpuhul.
A leves mellett felszolgált marhahús nagyon ízletes egy kevés ecetes tormával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!