ZÖLDBABLEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
40-50 dkg kg zöldbab 5-6 szem burgonya 2 szál sárgarápa 2 szál petrezselyem gyökér 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma só ízlés szerint 5-6 szem egész bors 2 kk. ételízesítő petrezselyemzöld 1 kk. pirospaprika valamilyen levestészta pl. betűtészta
Elkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és tetszőleges darabokra vágjuk Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni. Hozzáadjuk a zöldbabot és befűszerezzük. Bele adjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. S addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. Ekkor bele teszünk valamilyen levesbetétet és 1 kk. pirospaprikát. Bármilyen apró tészta jó hozzá, pl. betűtészta, kis levéltészta, csillagtészta stb. A tészta hozzáadása után még főzzük 10-15 percig, amíg a tészta is megpuhul.
Jó étvágyat kívánok!
Jó étvágyat kívánok!