SÜLT TÚRÓGOMBÓC
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg túró
  • 2 ek. búzadara
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1,5-2 dl tej
  • 3 kifli vagy zsemle
  • 1 nagy tejföl, hozzá 3-4 ek. cukor
  • hozzá 1 tojás és 1 cs. vaníliás cukor
  • pici ráma a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: A túrógombóc sült változatáról is sok recept található meg a neten, sokan is ismerik és sok recept hasonlít is egymáshoz. Most leírom, hogy én hogyan ismerem.
    A zsemléket vagy a kifliket áztassuk be a tejbe és azután csavarjuk ki. Nem kell sokáig áztatni, ne legyen mancsos.
    Én mindkettőből készítettem már, s mindkét péksüteményből egyaránt finom lesz a desszertünk. 
    Adjuk hozzá a túrót, a 10 dkg cukrot, s a 2 cs. vaníliás cukrot.
    Majd a búzadarát és a  2 tojást. 
    Keverjük jól el és reszeljük bele 1 citromnak a héját.
    Egy lasagne méretű ( közepes ) tepsit kenjünk ki vékonyan rámával és a kikevert túrós masszából készítsünk nem túl nagy gombócokat, majd rakjuk le sorban a tepsibe.
    Miután belehelyeztük a gombóckákat a tepsibe, a tejfölt keverjük el a kétféle cukorral és a tojással, majd simítsuk ezt az öntetet a gombócok tetejére.
    200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25-30 percig. ( Sütőtől függően. )
    Hűtsük langymelegre és azután felkockázva szervírozzuk.

    Ízvilágában is kicsit más, mint a vízben kifőzött túrógombóc, de nagyon finom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!