SÜLT TÚRÓGOMBÓC
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
50 dkg túró 2 ek. búzadara 2 tojás 10 dkg cukor 2 cs. vaníliás cukor 1 citrom lereszelt héja 1,5-2 dl tej 3 kifli vagy zsemle 1 nagy tejföl, hozzá 3-4 ek. cukor hozzá 1 tojás és 1 cs. vaníliás cukor pici ráma a tepsi kikenéséhez
Elkészítés: A túrógombóc sült változatáról is sok recept található meg a neten, sokan is ismerik és sok recept hasonlít is egymáshoz. Most leírom, hogy én hogyan ismerem.
A zsemléket vagy a kifliket áztassuk be a tejbe és azután csavarjuk ki. Nem kell sokáig áztatni, ne legyen mancsos.
A zsemléket vagy a kifliket áztassuk be a tejbe és azután csavarjuk ki. Nem kell sokáig áztatni, ne legyen mancsos.
Én mindkettőből készítettem már, s mindkét péksüteményből egyaránt finom lesz a desszertünk.
Ízvilágában is kicsit más, mint a vízben kifőzött túrógombóc, de nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Adjuk hozzá a túrót, a 10 dkg cukrot, s a 2 cs. vaníliás cukrot.
Majd a búzadarát és a 2 tojást.
Keverjük jól el és reszeljük bele 1 citromnak a héját.
Egy lasagne méretű ( közepes ) tepsit kenjünk ki vékonyan rámával és a kikevert túrós masszából készítsünk nem túl nagy gombócokat, majd rakjuk le sorban a tepsibe.
Egy lasagne méretű ( közepes ) tepsit kenjünk ki vékonyan rámával és a kikevert túrós masszából készítsünk nem túl nagy gombócokat, majd rakjuk le sorban a tepsibe.
Miután belehelyeztük a gombóckákat a tepsibe, a tejfölt keverjük el a kétféle cukorral és a tojással, majd simítsuk ezt az öntetet a gombócok tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25-30 percig. ( Sütőtől függően. )
Hűtsük langymelegre és azután felkockázva szervírozzuk.
Ízvilágában is kicsit más, mint a vízben kifőzött túrógombóc, de nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!