GYORS SZILVÁS SÜTI
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
15 dkg ráma 20 dkg cukor 2 cs. vaníliás cukor 1 kk. őrölt fahéj 5 tojás 30 dkg liszt 1 cs. sütőpor 1 citrom 1 ü. szilva befőtt tálaláshoz porcukor
Elkészítés:
Egy hétköznapi napon sütni akartam valamit, de olyat, ami gyorsan meg is van és az előkészületek sem tartanak sokáig.
Így találtam rá az olcsó receptek oldalon erre a gyors szilvás süteményre.
Valóban tényleg nem igényel sok időt az előkészítése és 30 perc alatt meg is sül. Kicsi várakozás után - a hűlési idő lejártával - már fel is szolgálható.
Íme a recept.
A rámát keverjük ki a cukorral, majd az egész tojásokkal. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, keverjük jól ki és egy citrom reszelt héját és kinyomott levét is keverjük hozzá.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a tésztát simítsuk bele.
A szilvabefőttet vágjuk ketté, magozzuk ki és ezután még minden félbe vágott szilvát ismét vágjunk ketté. Tehát egy szilvát negyedeljünk össze.
A feldarabolt szilvát szórjuk a tészta tetejére.
A vaníliás cukrokat keverjük össze a fahéjjal és szórjuk meg vele a szilvák tetejét.
Előmelegített sütőben süssük készre, kb. 30 perc alatt.
Hagyjuk kicsit kihűlni és porcukorral megszórva, felkockázva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Egy hétköznapi napon sütni akartam valamit, de olyat, ami gyorsan meg is van és az előkészületek sem tartanak sokáig.
Így találtam rá az olcsó receptek oldalon erre a gyors szilvás süteményre.
Valóban tényleg nem igényel sok időt az előkészítése és 30 perc alatt meg is sül. Kicsi várakozás után - a hűlési idő lejártával - már fel is szolgálható.
Íme a recept.
A rámát keverjük ki a cukorral, majd az egész tojásokkal. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, keverjük jól ki és egy citrom reszelt héját és kinyomott levét is keverjük hozzá.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a tésztát simítsuk bele.
A szilvabefőttet vágjuk ketté, magozzuk ki és ezután még minden félbe vágott szilvát ismét vágjunk ketté. Tehát egy szilvát negyedeljünk össze.
A feldarabolt szilvát szórjuk a tészta tetejére.
A vaníliás cukrokat keverjük össze a fahéjjal és szórjuk meg vele a szilvák tetejét.
Előmelegített sütőben süssük készre, kb. 30 perc alatt.
Hagyjuk kicsit kihűlni és porcukorral megszórva, felkockázva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!