BROKKOLIS SAJTMÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 fej ( 40-50 dkg ) brokkoli 10 dkg ráma 2-3 ek liszt 5 dkg reszelt trapista sajt 5-7 dl tej 2 gerezd fokhagyma só őrölt fekete bors ételízesítő
Elkészítés:
A brokkolis sajtmártás az egyik legfinomabb mártásnak számít a családunkban. Igen sokféle húsétel és burgonyás köret mellé kínálhatjuk.
A sajtmártást önmagában is tálalhatjuk, de brokkolival elkészítve nagyon kellemes ízhatást érhetünk el.
Az első lépés mindenekelőtt, hogy a brokkolit szedjük rózsáira, mossuk meg és sós, ételízesítős vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
Ezután készítsük el a sajtmártást. A rámát olvasszuk fel egy kisebb lábasban és adjunk hozzá 2-3 ek. mennyiségű lisztet. Ezt menet közben fogjuk látni, hogy mennyitől nem lesz se túl híg, se túl sűrű a besamell alapunk.
Folytonos keverés mellett pirítsuk addig, míg kifehéredik a liszt, s ezt követően húzzuk félre a tűzről. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük meg ízlés szerint és először csak egy kicsi tejjel higítsuk a rántást, kb. 1-2 dl-el. Kézi habverővel keverjük simára, csomómentesre és tegyük vissza a tűzre. Majd adjunk hozzá annyi tejet, amennyivel elérhetjük a kellő mártás sűrűséget.
A 2 gerezd fokhagymát pucoljuk le a héjától és reszeljük bele a besamellbe.
Amikor már megfelelő sűrűséget kaptunk, a reszelt sajtot is tegyük hozzá és az egészet jól forraljuk ki.
Végül, miután lezártuk a lángot alatta, keverjük el benne a lecsepegtetett brokkolit.
Bármilyen húsos étel mellé kínálhatjuk. A fotón a tejfölös-sajtos tarjatekercs mellé szervíroztam. Ennek receptjét megtalálhatod a recepttáramban.
Nagyon egyszerűen elkészíthető és finom mártást tudunk varázsolni vele az asztalra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A brokkolis sajtmártás az egyik legfinomabb mártásnak számít a családunkban. Igen sokféle húsétel és burgonyás köret mellé kínálhatjuk.
A sajtmártást önmagában is tálalhatjuk, de brokkolival elkészítve nagyon kellemes ízhatást érhetünk el.
Az első lépés mindenekelőtt, hogy a brokkolit szedjük rózsáira, mossuk meg és sós, ételízesítős vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
Ezután készítsük el a sajtmártást. A rámát olvasszuk fel egy kisebb lábasban és adjunk hozzá 2-3 ek. mennyiségű lisztet. Ezt menet közben fogjuk látni, hogy mennyitől nem lesz se túl híg, se túl sűrű a besamell alapunk.
Folytonos keverés mellett pirítsuk addig, míg kifehéredik a liszt, s ezt követően húzzuk félre a tűzről. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük meg ízlés szerint és először csak egy kicsi tejjel higítsuk a rántást, kb. 1-2 dl-el. Kézi habverővel keverjük simára, csomómentesre és tegyük vissza a tűzre. Majd adjunk hozzá annyi tejet, amennyivel elérhetjük a kellő mártás sűrűséget.
A 2 gerezd fokhagymát pucoljuk le a héjától és reszeljük bele a besamellbe.
Amikor már megfelelő sűrűséget kaptunk, a reszelt sajtot is tegyük hozzá és az egészet jól forraljuk ki.
Végül, miután lezártuk a lángot alatta, keverjük el benne a lecsepegtetett brokkolit.
Bármilyen húsos étel mellé kínálhatjuk. A fotón a tejfölös-sajtos tarjatekercs mellé szervíroztam. Ennek receptjét megtalálhatod a recepttáramban.
Nagyon egyszerűen elkészíthető és finom mártást tudunk varázsolni vele az asztalra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!